Gostovanjem Branka Lustiga završen pilot-ciklus predavanja  o filmu za osnovnoškolce u CeKaTe-u

 

Filmska kultura: škola u kinu – program razvijanja filmske pismenosti namijenjen osnovnoškolcima, nastao u suradnji vrhunskih filmskih stručnjaka i stručnjaka u nastavi, koji je organizirao Centar za kulturu Trešnjevka, a provodio se i u Centru KNAP te u Narodnom sveučilištu Dubrava, u prosincu je predstavljen u pilot-fazi.  Održano je po sedam predavanja (s pratećim projekcijama filmova) s temama animiranog, dokumentarnog i igranog filma, dječjeg filmskog stavralaštva, početaka hrvatske kinematografije, teorije filma te, u suradnji s udrugom FSŽF, a u sklopu njezinih Edukacijskih jutara, predavanje gospodina Branka Lustiga, svjetski poznatoga producenta i dvostrukoga oskarovca koji je u mladosti proživio strahote nacističkih logora.

Glavni je cilj Škole u kinu razvijati kulturu gledanja i (u)poznavanja filma te odgojiti učenike za aktivan i kritički pristup filmu, ali i drugim medijima, i tako razvijati njihove kompetencije i na drugim područjima.

Sljedeće godine program će se nastaviti, ali i proširiti sadržajima i filmskim primjerima, a u njega će, uz osnovnoškolce, biti uključeni i srednjoškolci.

Rastemo i to nas veseli!

Skip to content