Tvrtka Amaqua u suradnji s galerijom Modulor Cekate-a pokreće novi projekt pod nazivom BOJE U UREDU.

Cilj projekta je djela mladih umjetnika promovirati i učiniti vidljivijima, na način da ih se predstavi u prostorima ureda, institucija, fakulteta, na svim onim mjestima za koje smatramo da im mogu pomoći pri njihovom predstavljanju široj javnosti.

Korist od takve promocije je obostrana; mladim umjetnicima to je prilika da njihov rad bude viđen, a da pri tome nije nužno zadovoljiti teške kriterije koje pred njih postavljaju klasični izložbeni prostori; korisnicima pak uredskih prostora, studentima i zaposlenicima fakulteta, to je prilika da se njihov prostor oplemeni, bude ugodniji, da im umjetnički sadržaji budu prirodno okruženje.

Prva od izložaba biti će postavljena u prostoru Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta, Pierottijeva br.6. Tom ćemo prilikom predstaviti dvije mlade umjetnice: Ivu Kasumović i Doroteu Kučenjak.

Otvorenje izložbe biti će 21.5. 2015. u 12 sati, a izložba će trajati do 17.srpnja.

Više o autoricama:

Iva Kasumović završila je Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn, odjel arhitekture. Slikati je počela nakon srednje škole, a 2007. godine kreće na tečaj slikanja ”Ulje na platnu” na Otvorenom učilištu u Zagrebu, pod vodstvom prof. Dubravka Lepeja. Slika prvenstveno u tehnici akrilik na papiru, kartonskoj ljepenci i platnu. Članica je udruge slikara ”Ama Artem”. 

Dorotea Kučenjak studentica je Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Dobitnica je Pohvalnice Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu za uspješan rad tijekom akademske godine 2012/2013. Sudjelovala je na mnogobrojnim izložbama. 

Prva izložba je realizirana u suradnji s Rudarsko-geološko-naftnim fakultetom. Više informacija o projektu na: www.facebook.hr/boje.u.uredu

 

Osobe za kontakt:

Adaleta Perković

voditeljica projekta Boje u uredu

e-mail: boje@eduzona.hr

telefon: 091/4234-989

www.facebook.hr/boje.u.uredu

 

Jelena Parlov

Predsjednica Odbora za promidžbu RGN fakulteta

e-mail: jelena.parlov@rgn.hr

telefon: 01/5535-767

www.rgn.hr

 

 

 

Projekt BOJE U UREDU/izložba na RNG fakultetu
Skip to content