PRIČE KOJE LIJEČE 3 u ožujku

19. i 25.3.2024.
Ulaz je besplatan!

 

Nastavljamo naš višegodišnji program Priče koje liječe, namijenjen svim osobama koje žele osnažiti svoje mentalno zdravlje. Čitanje tematskih priča kao načina koji potiče poboljšanu komunikaciju, dublje razgovore i uvid u neke osobne probleme, dobar je put da se upravo populaciji mentalno oboljelih pomogne i ponude neka rješenja na njihove probleme. Kako knjiga može popraviti raspoloženje, mnogi su sigurno doživjeli. Ako se knjiga ili priča odnose izravno na poteškoće polaznika, oni se tada poistovjećuju s glavnim likom u romanu ili priči. Književna fikcija povećava našu suosjećanost s drugima i književnost može pomoći u rješavanju sukoba, prebolijevanju traumatičnih iskustava, integriranju oduzetih aspekata nas samih, a možda čak i postizanju unutarnje cjelovitosti ili samoaktualizacije. Knjige i iskustvo čitanja mogu promicati psihološku promjenu, liječiti traume i ponuditi duhovno ispunjenje.

 

19.3.2024. Udruga Svitanje, Selska cesta 112 a, u 10:30 sati, ulaz je besplatan
NARODNE MUDROSTI
Na ovom susretu Priča koje liječe družit ćemo se s Dijanom Zorić. Ona je profesionalna pripovjedačica s dugogodišnjim iskustvom u pričanju priča. Iza sebe ima tisuće zadovoljnih slušača – od najmlađih do onih najstarijih. Za ovu posebnu prigodu, Dijana je pripremila koloplet narodnih priča iz raznih svjetskih zemalja. Priče su namijenjene odraslima i garantirano će nas na trenutke nasmijati, iznenaditi, vratiti u neka starija i bolja vremena, probuditi tople uspomene, potaknuti na razmišljanje i na promjene. A upravo je u tome moć dobre priče – upaliti naše unutarnje žaruljice, nasmijati nas do suza i dirnuti duboko čak i ona najhladnija srca! Priče koje ćemo čuti ne dolaze same – sa sobom donose mnoge važne poruke i pouke, neodgovorena pitanja i vječne zagonetke.

25.3.2024. Udruga Ludruga 100 % Ljudi, Društveni dom Prečko (Prečko 2a), u 19 sati, ulaz je besplatan
DEPRA ILI SAMO LOŠ DAN
Na druženju Priča koje liječe ovaj put pričat ćemo o depresiji. Naš gost je novinar, voditelj i književnik Aleksandar Stanković. Često nismo niti svjesni koliko neke sitne navike koje radimo svaki dan mogu utjecati na naše raspoloženje i osjećaj sreće. Male promjene dovoljne su da nam poprave i najlošiji dan, ali isto tako neke sitnice mogu ga pokvariti u sekundi. Koje nove navike su našeg gosta učinile zadovoljnim i sretnim te dokazano pozitivno utjecale na njegovo mentalno zdravlje, koliko mu je književnost pomogla u vlastitoj borbi i jesu li knjige ikada mogle pružiti odgovore na probleme s kojima se susretao, saznat ćemo na ovom poticajnom druženju.

 

PRIČE KOJE LIJEČE 3  – Aleksandar Stanković (25.3.)
Skip to content