Gle, kako dan lijepo počinje u CeKaTeu

„Gle, kako dan lijepo počinje“ predstava je o osamljenosti i traženju bliskosti između dvoje ljudi, drama je to s elementima komedije.  Na televizijskoj praizvedbi glumili su Zdenka Heršak i Fabijan Šovagović 1982. (redatelj Ladislav Vindakijević), a ovaj put nudimo donedavnog prvaka Drame HNK Osijek, sada glumca Kazališta Kerempuh Velimira Čokljata i Ljiljanu Čokljat. Zvonimir Bajsić nepravedno je zapostaljen i zanemaren hrvatski dramatičar čiji je  opus, na tragu praške dramaturške škole, nadahnuće novim naraštajima. Bajsićeva kći  Pavlica Bajsić Brazzoduro, nositeljica autorskih prava, omogućila je postavljanje ove predstave.

Zvonimir Bajsić: "Gle, kako dan lijepo počinje"
Istoimena predstava zaživjela i u HNK Šibenik 11. siječnja 2008. godine u koprodukciji s Malim kazalištem Kiklop. Glumili su Jasminka Antić i Špiro Guberina u režiji Georgija Para.

Priča je to o dvoje osamljenika iz predgrađa. On  (profesor u mirovini Miroslav) i Ona (udovica Marica) započnu graditi viziju novog života u zlatnom dobu.  Ljubav ne bira godine, vrijeme niti mjesto. Kakav će biti rasplet ove priče, provjerite na predstavi koja traje 70 minuta.

Tekst: Zvomir Bajsić

Glume: Ljiljana Čokljat

Velimir Čokljat

Režija: Velimir Čokljat

Trajanje: 70 minuta

Velimir Čokljat i Ljiljana Čokljat u predstavi Zvonimira Bajsića: "Gle, kako dan lijepo počinje"

Velimir Čokljat i Ljiljana Čokljat u predstavi Zvonimira Bajsića: “Gle, kako dan lijepo počinje” 

TUŽNA KOMEDIJA: Zvonimir Bajsić: “Gle, kako dan lijepo počinje” / 21. 11. / 20:00
Skip to content