VRIJEME DARIVANJA, ALI I POMAGANJA
Vrijeme Božića je vrijeme darova. To je vrijeme u kojem se mnogi sjete onih kojima je neophodna pomoć.
CeKaTe i Kazalište La La Land se ovoga puta uključuju u humanitarnu akciju NORIN PRVI KORAK – 2018, sa željom da pomognu petogodišnjoj djevojčici Nori da samostalno korača kroz život.
Pozivamo i vas dana 17.12. u 18 h na humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za robotsku neurorehabilitaciju za Noru, kojoj je dijagnosticirana spastična cerebralna paraliza.
Robotskom neurorehabilitacijom se pruža mogućnost da Nora sjedne i prohoda samostalno bez pomoći drugih. Svojim sudjelovanjem i uplatom na račun otvoren za posebne namjene u Zagrebačkoj banci (IBAN HR3123600003511959793 – swift/bic: zabahr2x, na ime Denis Kuserbanj – Norin tata) pokažite još jednom koliko ste spremni pomoći i koliko veliko srce imate.

SREDSTVA JE MOGUĆE UPLATITI ISKLJUČIVO DO 16. VELJAČE 2019.
Akcija je prema proceduri odobrena od Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

U sklopu akcije Kazalište La La Land izvest će predstavu “Tri praščića, selidba na Jadran”.

I malo o predstavi:


Nakon što je selo posjetio mesar Mirko, tri praščića Debeljko, Glazbenko i Pametko kreću u potragu za novim domom.
Mjesto gdje ima dovoljno pitke vode, svježeg zraka i susjeda iz životinjskog svijeta učini im se kao najbolje mjesto za gradnju kuće, i to na Jadranu! Zašto na Jadranu? Zato što na Jadranu nema mesara, na Jadranu žive ribari!
No, prve nesuglasice između praščića uspijevaju ih razdvojiti. Pametko pronalazi najpogodnije mjesto za gradnju kuće, ali Debeljko i Glazbenko se s tim ne slažu i tu se razdvajaju. Pametko gradi kuću od cigla, Glazbenko od drveta, jer će u njoj akustika biti najbolja. Debeljko gradi kuću od slame, jer je to najlakše, no, je li najbolje? Nije. Pojavljuje se gladni Vuk, i svojim velikim plućima otpuše Debeljkovu i Glazbenkovu kuću. Na svu sreću praščići nalaze svog starijeg brata Pametka i bivaju sigurni.
A što se zbilo s Vukom? Ostat će mala tajna…

Dramatizacija i režija: Miro Čabraja
Koreografija: Almira Osmanović
Jezična savjetnica: Đurđa Škavić

Igraju: Lujo Kunčević, Denis Bosak, Robert Španić, Ognjen Milovanović i Miro Čabraja

 

TRI PRAŠČIĆA, SELIDBA NA JADRAN / predstava u sklopu humanitarne akcije NORIN PRVI KORAK – 2018 / 17. 12. / 18:00
Skip to content