Plesni klub JazzElle

Pravi krivi put

 

 

KREATIVNI TIM

Režija, koreografija i adaptacija: Tihana Strmečki

Glazbeno vodstvo: Iva Bardun

Prijevod i adaptacija: Dunja Ševerdija

Scenografija i kostimografija: Ana Perić

Izrada kostima: Angela Runje i Ana Perić

Dizajn i vizualni identitet: Lucija Tandara

Asistencija glazbenog dijela: Ema Tiljak

Asistencija koreografkinje: Lucija Tandara

Mentorstvo: Maja Šivak

Produkcija: Plesni klub JazzElle & Centar za kulturu Trešnjevka

Premijera: Svjetski dan plesa, 29.4.2023.

 

Ulaznice: 5 eura

Ulaznice s popustom (studenti, umirovljenici, osobe s invaliditetom): 4 eura – na blagajni CeKaTe-a

Prodaja putem Ulaznica.hr ili sat vremena prije izvedbe na blagajni Centra za kulturu Trešnjevča (isključivo gotovina i točan iznos)

 

21.10.2023. u 19 sati

https://www.ulaznice.hr/web/event/85/131

 

 

Komični mjuzikl „Pravi krivi put“ u režiji i koreografiji Tihane Strmečki izvode mladi amaterski umjetnici koji se kontinuirano educiraju u području glume, plesa i pjevanja. Mjuzikl prati priču glavnog lika Viktora Lovrića, talentiranog glumca velikih ambicija koji nikako ne uspijeva dobiti veliku ulogu niti u jednom kazalištu u Zagrebu. Slučajno od svoje cimerice dramaturginje Ene saznaje da se postavlja novi mjuzikl „Zlatarevo srebro“ u kojem traže glavnu žensku ulogu Magde paprenjarke. Iz očaja i ambicije, nepromišljeno odluči izaći na audiciju kao Lovorka Vičić, njegov ženski alter-ego, i ulogu – dobiva! Iako predstavu režira nesposobni redatelj Roko Turić, ona će dobiti na kvaliteti i smislu kada Lovorka i druga glavna glumica Iris Zubak inspirativno preuzmu vodstvo. Kroz predstavu su provučene teme ravnopravnosti spolova, prijateljstva, ljubavi, kazališne umjetnosti i mnoge druge. Libreto je pisan po uzoru na mjuzikl „Tootsie“, koji je bio velika inspiracija. Predstava pod glazbenim ravnanjem Ive Bardun prepuna je dinamičnih i energičnih songova, koji uz one emotivnije čine jedinstvenu vokalnu cjelinu. Izvođači istovremenu plešu, pjevaju i glume, što i inače mjuzikl formu čini izuzetno zahtjevnom. Sama priprema mjuzikla trajala je mjesecima, kako bi se navedena tri područja kvalitativno uskladila. Adaptaciju teksta uz redateljicu izvršila je Dunja Ševerdija, za osmišljavanje scenografije i kostimografije zadužena je Ana Perić, dok joj se u izradi kostima pridružila Angela Runje. Dizajn i vizualni identitet osmislila je Lucija Tandara. „Pravi krivi put“ priča je o upornosti u ostvarenju svojih snova, čak i kada se odabere krivi put i krivi način. Uz prave ljude oko sebe, koji cijene iskrenost i predanost, glavni će lik naučit lekcije ne samo o sebi, već i o društvu u kojem živimo. Hoće li u toj priči naći i ljubav i smisao – saznajte dolaskom na mjuzikl!

 

Udruga Plesni klub JazzElle pod vodstvom redateljice, koreografkinje i pedagogice Tihane Strmečki unatrag petnaest godina na tjednoj bazi educira djecu i mlade na području kazališne umjetnosti. U Klubu se redovito organiziraju radionice glume, plesa i pjevanja na kojima predaju vrhunski hrvatski umjetnici i pedagozi u svom području. Poseban se naglasak stavlja na na mjuzikl kazališni izraz, koji kombinira sva tri navedena područja. Program „Scenska praksa u JazzElle“ koji se odvija tokom cijele sezone kulminirat će izvedbom jednosatnog kazališnog mjuzikl komada koji će biti napisan samo za tu priliku. Cilj je mladim amaterskim umjetnicima omogućiti platformu kazališta na kojoj mogu primijeniti svo stečeno znanje. Proces pripreme predstave tokom cijele godine poprima svoj finalni oblik tek u kazališnom okružju uz probe na pravoj sceni s pravom tehnikom te uz izvođenje uz pravu publiku. U projektu će sudjelovati između 20 i 30 mladih amaterskih umjetnika koji će u dvije postave pripremiti isti materijal u režiji i koreografiji Tihane Strmečki te uz glazbeno ravnanje Ive Bardun.

 

 

 

Amaterski mjuzikl: Pravi krivi put
Skip to content