Centar za kulturu Trešnjevka, Telecentar i Arheološki muzej u Zagrebu pozivaju vas 30. kolovoza s početkom u 19 sati u potragu za istinom o razvoju grada Zagreba u drugoj polovici 19. stoljeća u kojoj ćemo propitivati sličnosti s aktualnim zbivanjima u kulturnoj politici, umjetnosti i obrazovanju. Izložba govori o izgradnji zagrebačkog Donjeg grada u razdoblju od izbijanja građanskih revolucija 1848. do početka 1. svjetskog rata 1914. godine. Izložba će biti postavljena na dvije lokacije, u razdoblju od 30. kolovoza do 15. rujna u Centru za kulturu Trešnjevka, a od 5. do 15. rujna u Arheološkom muzeju u Zagrebu.

Autor izložbe je Žarko Čižmar.

IZLOŽBA
Zvučna kulisa vodi posjetitelje na šetnju donjogradskim perivojima uz ambijentalne zvukove zagrebačkih eksterijera, kavanske razgovore o kulturi te arhivsku i autorsku glazbu komponiranu i snimljenu za potrebe projekta U potrazi za istinom. Virtualnom šetnjom na mrežnim stranicama izložbe prezentirana je 21 gradska točka. Više ovdje.

Na izložbenim panoima posjetitelji će pronaći tekstove iz digitalizirane kulturne baštine i kratke priče o arhitektima modernizacije Zagreba, koji su u podbrežju srednjovjekovnih utvrda stvarali malu europsku metropolu. Na velikom panou, u novoj galerijskoj sobi Centra za kulturu Trešnjevka, otisnut je foto mozaik sa sto crno-bijelih fotografija, nastalih na proljetnim šetnjama Donjim gradom. Video instalacije su prikazane na imaginarnoj mrežnoj stranici zagrebačkog društvenog medija s kraja 19. stoljeća, na kojoj prvaci konzervativne i liberalne elite raspravljaju o temama, koje nas neodoljivo podsjećaju na građanski diskurs 21. stoljeća.

Projekt U potrazi za istinom provodio se od 01. rujna 2018. do 31. kolovoza 2019. godine.

Cilj projekta bio je razvoj kreativnosti osoba starijih od 54 godine. Projekt je realiziran u suradnji Centra za kulturu Trešnjevka, Telecentra i Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Centar za kulturu Trešnjevka
Park Stara Trešnjevka  1
10000 Zagreb
T: +385 (1) 3027 411
E: info@cekate.hr
www.cekate.hr
www.upotrazizaistinom.com.hr
www.expozagreb.com.hr

Kontak za medije:
Žarko Čižmar / direktor Telecentara, voditelj projekta i autor izložbe
M: 091 543 8002

Nositelj projekta je Centar za kulturu Trešnjevka, partneri su Arheološki muzej u Zagrebu i Telecentar. Ukupna vrijednost projekta je 652.892,05 kuna od čega 554.958,24 kuna sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija radionica sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Centra za kulturu Trešnjevka.
www.strukturnifondovi.hr

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

 

 

OTVORENJE MULTIMEDIJSKE IZLOŽBE: U POTRAZI ZA ISTINOM
Skip to content