MUSICAL THEATRE MASTERCLASS

pod vodstvom Tihane Strmečki namijenjen je plesačima koji žele poboljšati/razviti vlastitu kazališno-plesnu tehniku.

 

  • Masterclass je namijenjen plesačima koji sudjeluju na 18. TREPS-u uzrasta C, D i E
  • Datum održavanja: nedjelja, 21. svibnja 2023.
  • Mjesto održavanja: Pozornica CeKaTe-a
  • Početak: 12 sati
  • Trajanje: 90 minuta
  • Maksimalan broj polaznika: 60

 

Masterclass je koncipiran dvodijelno.

  • U prvom će se dijelu staviti naglasak na zagrijavanje koje je bazirano na jazz – baletnim elementima.  Polaznici će se fizički i psihički pripremiti kroz rad na koordinaciji, snazi, izoliranosti pokreta i fleksibilnosti, kako statično, tako i vježbama kroz prostor. Posebna pažnja će se staviti na koncentriranost i prisutnost u tehnici.
  • Drugi dio masterclassa fokusiran je na izradu plesno-dramskog materijala, koji će biti smješten u situaciju preuzetu iz klasičnih ili suvremenih mjuzikala s Broadwaya. Rad na Musical Theatre materijalu uključuje fokus na plesno-dramsku tehniku, muzikalnost i ekspresivnost te potiče unošenje vlastite interpretacije karaktera i individualnog izričaja. Polaznicima je zagarantiran kvalitetan rad uz dobru zabavu i podršku grupe.

 

Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.

 

O voditeljici:

Tihana Strmečki je koreografkinja, plesna pedagoginja i redateljica, koja svoje kazališno znanje dugi niz godina izrađuje u najvećim svjetskim centrima na Broadwayu (New York City) i u Londonu, Los Angelesu, Amsterdamu, Parizu, Barceloni i Zagrebu. Tihana je režirala i koreografirala razne kazališne predstave, plesne showove, glazbene spotove, reklame te osmislila pokret za više od pedeset dramskih predstava.

Osnivačica je i umjetnička voditeljica plesnog kluba „JazzElle”, u kojem podučava razne plesne stilove te organizira edukacije i nastupe. Suradnica je Umjetničke plesne škole Silvije Hercigonje u Zagrebu. Kao tražena voditeljica plesnih radionica i masterclasseva, gostovala je u raznim plesnim klubovima Hrvatske te po Europi i u New Yorku. Sudila je na mnogim plesnim i dramskim natjecanjima i festivalima.

U HNK Ivan pl. Zajc Rijeka potpisuje režiju i koreografiju mjuzikla „Poljubi me, Kato”, a tamo je i koreografirala velike uspješne mjuzikle „Evita” i „Sunset Boulevard”. U europskim kazališnim predstavama sudjelovala je kao asistentica redatelja/koreografa, ko-koreografkinja, plesna kapetanica i/ili plesačica.

 

 

 

Prijavnica:

 

 

Musical Theatre Masterclass Tihane Strmečki
Skip to content