Od 23. do 27. svibnja  na besplatnim radionicama Media Hackatona predstavit će se edukacijski programi Multimedijske Akademije nastale u suradnji CeKaTe-a i Telecentra

Mjesec kreativnih i kulturnih industrija u Centru za kulturu Trešnjevka rezerviran je za Media Hackaton, prvi u nizu programa Multimedijske Akademije, produkta partnerstva s Udrugom Telecentar te drugi od 35 besplatnih događanja povodom 35. CeKaTe-ovog rođendana.

 

Od 23. do 27.svibnja svakodnevnim će se radionicama i prezentacijama predstaviti način rada te moduli dostupni na Multimedijskoj Akademiji u CeKaTe-u. Za osnovnoškolce je organiziran Game Lab – radionice izrade računalnih igara. Mladi od 16 do 30 godina sudjelovat će u programu Media Laba, na radionicama e-novinarstva, videa i web dizajna. U Project Labu će predstavnici partnerskih organizacija sukreirati projektne prijedloge za prijavu na natječaje Europskog socijalnog fonda. U utorak 24.5. od 11 sati biti će dan otvorenih vrata, kada će građani i mediji moći dobiti sve informacije o planovima razvoja Multimedijske akademije.

 

Igra i programiranje za najmlađe

Na Game Lab radionicama najmlađe polaznike, djecu u dobi od 6 do 14 godina, učit će se programiranju računalnih igara. Važno je napomenuti da za ovu radionicu nije potrebno nikakvo predznanje, jer će se računalne igre raditi uz pomoć jednostavnih i zabavnih vizualnih alata. Game Lab će se održati u ponedjeljak, srijedu i posljednji dan Hackathona, petak, u prostorijama CeKaTea. Cilj je ovog ‘laboratorija zabave’ kroz igru zainteresirati najmlađe generacije za programiranje, jedno od najtraženijih zanimanja na tržištu rada te industriju računalnih igara, za koju je dovoljno reći da je već prije dvije godine poslovala bolje od Hollywooda.

 

Edukacija kao borba protiv nezaposlenosti mladih

Multimedijska Akademija rezultat je partnerstva CeKaTe-a i Telecentra, a pokrenuta je s ciljem edukacija mladih i povećanje mogućnosti zapošljavanja kroz razvijanje medijske i informatičke pismenosti, digitalnih kompetencija te poticanja kulturnog poduzetništva u lokalnoj zajednici. Ovim međusektorskim civilno-javnim partnerstvom CeKaTe i Telecentar žele pokazati primjer dobre prakse u modelu prilagodbe digitalnim tehnologijama.

 

Radionice Mulitmedijske akademije dio su europskog projekta Generation 0101, koji je financiran iz Erasmus + projekta Europske unije. Kao rezultat strateškog partnerstva, iste radionice provode se u svih šest zemalja partnera projekta: Hrvatskoj, Italiji, Latviji, Litvi, Turskoj i Cipru. Cijeli projekt nastao je s ciljem borbe protiv nezaposlenosti mladih, a uz pomoć edukacije i stjecanja digitalnih znanja i vještina te podizanja razine medijske pismenosti.

 

Prijave za sudjelovanje na Game Labu primaju se na e-mail: info@telecentar.com.

 

 

Program Media Hackatona

 

ponedjeljak, srijeda i petak: 10-16 sati

Media Lab – radionice web dizajna, e-novinarstva i videa za mlade od 15-30 godina

Game Lab – radionice programiranja računalnih igara za osnovnoškolsku djecu

Projekt Lab – radionice projektnog planiranja za natječaje Europskog socijalnog fonda

 

utorak: od 11 sati

Dan otvorenih vrata za građane i medije

 

Media Hackatonom otvara se Multimedijska Akademija  u CeKaTe-u!
Skip to content