8. LJETNI DISKONT KULTURE

4.6. – 24.7.2020.
CeKaTe-a donosi devet tjedana kulture

 

Diskont kulture prigoda je da u CeKaTe-u uživate u vrhunskim kulturnim i umjetničkim susretima te ugodnim razgovorima. Centar za kulturu Trešnjevka trudi se skratiti vam dane do početka godišnjih odmora i odlazaka na more, ili kod rođaka na selo, ili jednostavno do Jaruna.

Od 4. lipnja do 24. srpnja u CeKaTe-u, za sve Zagrepčane i goste, pripremili smo OSMI LJETNI DISKONT KULTURE. Ove godine očekuje vas bogat program… koncerti, stand up show, predstave, eko plac, čitanje priča, književne večeri i radionice za djecu. Možete poslušati zanimljive koncerte, družiti se na radionicama, zabaviti se ali i nešto naučiti.

Programi će se održavati u Atriju CeKaTe-a, a u slučaju kiše u dvorani.

 

Osim za predstave, ne morate kupiti kartu da biste uživali u programu.

Centar za kulturu Trešnjevka se i dalje drži uputa Nacionalnog stožera te se u gledalištu (dvorana i dvorište) sjedi s propisanim razmacima. Za sve posjetitelje osiguran je dezinficijens. Zbog novonastale situacije i kako bi smanjili mogućnost zaraze COVID-om 19, pojedine programe ćemo održavati u virtualnom svijetu. 

 

1.7. SRI 18:00 STONOGA GOGA / PREDSTAVA ZA DJECU 3+ /
2.7. ČET 18:00 BIBLIOTERAPIJA / PREMA PRIČI BEKIMA SEJRANOVIĆA /
2.7. ČET 20:00 VEČERNJA SERENADA / KONCERT /
3.7. PET 21:00 STAND UP MARATON / STAND UP COMEDY SHOW /
4.7. SUB 21:00 STAND UP MARATON / STAND UP COMEDY SHOW /
6.7. PON 11:00 MAKE, CREATE, INNOVATE / COOL SCHOOL RADIONICE ZA DJECU /
6.7. PON 18:00 PRIČA O LJUTNJI / PRIČE KOJE LIJEČE /
7.7. UTO 11:00 MAKE, CREATE, INNOVATE / COOL SCHOOL RADIONICE ZA DJECU /
8.7. SRI 11:00 MAKE, CREATE, INNOVATE / COOL SCHOOL RADIONICE ZA DJECU /
9.7. ČET 11:00 MAKE, CREATE, INNOVATE / COOL SCHOOL RADIONICE ZA DJECU /
10.7. PET 11:00 MAKE, CREATE, INNOVATE / COOL SCHOOL RADIONICE ZA DJECU /
10.7. PET 21:00 OUTSAJDERI / STAND UP COMEDY SHOW /
11.7. SUB 21:00 TREĆI DEJT / STAND UP COMEDY SHOW /
13.7. PON 11:00 MAKE, CREATE, INNOVATE / COOL SCHOOL RADIONICE ZA DJECU /
14.7. UTO 11:00 MAKE, CREATE, INNOVATE / COOL SCHOOL RADIONICE ZA DJECU /
14.7. UTO 21:30 PET GODIŠNJIH DOBA / PREDSTAVA /
15.7. SRI 11:00 MAKE, CREATE, INNOVATE / COOL SCHOOL RADIONICE ZA DJECU /
16.7. ČET 11:00 MAKE, CREATE, INNOVATE / COOL SCHOOL RADIONICE ZA DJECU /
16.7. ČET 18:00 BIBLIOTERAPIJA / PREMA PRIČI RAYMONDA CARVERA /
16.7. ČET 21:00 BOCA ISTINE / STAND UP COMEDY SHOW /
17.7. PET 11:00 MAKE, CREATE, INNOVATE / COOL SCHOOL RADIONICE ZA DJECU /
17.7. PET 21:00 DEŽURNI KRIVAC / STAND UP COMEDY SHOW /
18.7. SUB 21:00 OCAT I SIN / PREDSTAVA /
20.7. PON 18:00 PRIČA O SMIJEHU / PRIČE KOJE LIJEČE /
22.7. SRI 21:00 MI MUŠKARCI, VI ŽENE / STAND UP COMEDY SHOW /
23.7. ČET 21:00 10 PJESAMA KOJE SU OZNAČILE KRAJ MOG LJUBAVNOG ŽIVOTA / PREDSTAVA /
24.7. PET 21:00 PROSTI FAKTORI / STAND UP COMEDY SHOW /

 

 

CeKaTe TEATAR

Smijeh je lijek: nasmijte se do suza uz najbolje komičare u regiji

Ljetna pozornica CeKaTe-a ugostit će najbolje komičare u regiji i pomoći vam da zaboravite na sve brige i riješite se anksioznosti nakupljene za vrijeme karantene.
Pretresaju se sve teme koje nam svakodnevica nudi, tabua nema, a svojim pogledom na svijet nasmijavat će vas komičari Marko Dejanović, Admir Šečkanović,Goran Vinčić, Tin Sedlar.
 

GLAZBA

ZAGREBAČKI VALCER / KONCERT

Koncert posvećen Gradu koji je svima u srcu i o kojemu je do sada opjevano  mnogo pjesama, održat će se u dvorani Centra za kulturu Trešnjevka. Tenor Božidar Brajković uz klavirsku pratnju Marija Čopora izvest će novu pjesmu Zagrebački valcer kao i niz popularnih pjesama posvećenih Zagrebu. Ne propustite ovu jedinstvenu izvedbu i uživajte u zagrebačkim šlagerima!
 

TRIBUTE TO JAZZ  / SVJETSKI DAN GLAZBE /
Ovogodišnji Svjetski dan glazbe obilježavamo uz Kaplowitz jazz!

Jedan od najpoznatijih jazz parova, Lela i Joe Kaplowitz donosi nam jedinstven pristup glazbi i strast koja prožima Joeovo brilijantno klavirsko umijeće i Lelinu izuzetnu vokalnu kvalitetu, razveselit će sve obožavatelje jazz-a i one koji će to tek postati!
 

KNJIGA I KNJIŽEVNOST

Otkrijte nove svjetove uz knjigu i razgovor o njoj! Na Ljetnom diskontu kulture nudimo vam razgovore o knjigama (sebi, svijetu, životu…) uz stručno vodsstvo kroz programe Biblioterapija i Priče koje liječe.
Otkrijete što je BookCrossing i uvjerite se da se radi o najjednostavnijem načinu za nabavku novoga štiva! Upoznajte naše izdavače i zavirite u pustolovan put koji tekst prolazi od autorove glave do vaše ruke.
 

IZLOŽBE

BIOGRAFIJA GRADA / potres u Zagrebu

Kao uvod u projekt Biografija grada, fotograf Luka Mjeda održat će predavanje. Ulična fotografija se obično bavi gradskim motivima i scenama, a nedavni potres tako je utjecao i na nju.

 

STE SE ZRIKTALE

Izložba pod nazivom Ste se zriktale bavi se transformacijama u odijevanju ruralnog Zagreba 1950/60-ih, a autorice su Ana Antolković, Martina Novosel i Martina Petrović.

 

RECIKLIRANE KONZERVE I PRIČA O TRAMVAJIMA

Željko Vodopić, dugogodišnji stanovnik Trešnjevke sa adresom na Novoj Cesti, predstavlja nam ovom prilikom svoje radove. Reciklirane konzerve (karantena-konzerve), instalacije nastale u karanteni, koje se sastoje od dvadesetak konzervi za ribu (ispražnjenih, naravno), koje su zaživile sa novim sadržajem; konzerve su poput pozornice, u njima se vide brodovi, jedrenjaci i čamci, oluje i smiraji, ribari, mreže i vrše, pingvini, čak i kit. Željko nam također predstavlja i svoju kolekciju pod nazivom Tramvaji. Radi se o  minijaturama- akvareliranim grafikama.

 

MULTIMEDIJALNA GALERIJA CEKATE-A, VIRTUALNA IZLOŽBA „LINIJE“

Darko Sever, akademski kipar, dizajner, predstavlja nam ovom prilikom na virtualnoj izložbi svoje radove iz ciklusa pod nazivom Linije. Radovi su nastali kroz igru i zabavu autora. Jednostavan je to spoj grafičkih elemenata i reljefa, uz upotrebu inox čelika kao materijala.
 
 

I JOŠ…
I kad se opuštate, mi pazimo da se vaš mozak ne opustite previše. Zato vam četvrtkom donosimo Kviz znanja. Skupite ekipu i podmažite moždane vijuge!

Petkom vam, u suradnji s Udrugom Vestigium donosimo domaće ekološke proizvode, kreativne radionice, zdravu hranu i zdrave misli za dobar vikend…

8. LJETNI DISKONT KULTURE
Skip to content