KVARTURA 2021.

KLUB  55+  / DNEVNI BORAVCI U ZAJEDNICI

Studeni, 2021.

 

Centar za kulturu Trešnjevka u suradnji s Vijećima gradskih četvrti i Mjesnim odborima, udrugama i volonterima pokrenuo je projekt Klub 55+/Kvartura. Projekt ima za cilj pružiti pomoć našim starijim sugrađanima da se osjećaju korisnije, sretnije i zadovoljnije u socijalnom okruženju  brzih promjena i sve veće digitalizacije. Program sadrži niz osmišljenih radionica sa sadržajima za povećanje cjeloživotnog učenja, od prvih koraka na računalima, učenju starih zanata, predavanja, književnih večeri, savjetovališta i ostalih korisnih sadržaja koji mogu pomoći za obnavljanje postojećih i stjecanje novih znanja i vještina. Društvo bi svojim građanima nakon odlaska u mirovinu trebalo osigurati odgovarajuće uvjete za stjecanje novih znanja i vještina kako bi oni mogli učinkovito sudjelovati u životu svoje zajednice. Naglasak je na izvaninstitucionalnom modelu društvene skrbi o starijim osobama, s posebnim naglaskom na suradnju i umrežavanje javnih ustanova i organizacija civilnog društva. Projekt je financirao Gradski ured za kulturu.

 

Ulaz je slobodan i pozivamo zainteresirane da nam se pridruže, prijavite se na vgasparin@cekate.hr

 

07.11. u 18 sati „Ispit savjesti” – fragmente iz predstave po prozi Tina Ujevića izvodi glumac Robert Kurbaša, večer i druženje s glumcem, Društveni dom Prečko (Prečko 2a)

 

10.11. u 18 sati predavanje prim.dr.sc. Diana Balen  “Najčešće mišićnokoštane bolesti u zreloj dobi – kako si pomoći?” Na predavanju će biti riječi o osteoartritisu (različitih zglobnih razina), degenerativnim bolnim sindromima kralježnice – vratobolji i križobolji te osteoporozi tj. osteosarkopeniji. Zašto dolazi do navedenih bolesti, kako ih prepoznati i liječiti te što učiniti da si bolesnici sami pomognu tj. da si ne odmognu. 

 

12.11. u 14 sati, radionica Kružno tkanje, voditelj: Ivan Herga, Društveni dom Prečko (Prečko 2a).

 

17.11. u 18 sati predavanje dr.sc. Dubravke Miljković, Društveni dom Prečko (Prečko 2a) Humor u doba korone, potresa i dr. sr. Uloga humora u životu; čemu se smijemo; pozitivne posljedice humora i smijeha.

 

20.11. u 17.30 sati predavanje dr.sc. Dubravke Miljković, Društveni doma Prečko (Prečko 2a). Pozitivno starenje – kako dodati život godinama, a ne tek godine životu? Istine i mitovi vezani uz starenje.

 

 

21.11. u 18 sati putopisno predavanje „Azori – zelene fleke na Atlantiku” – gost dr. Edo Toplak, Društveni dom Prečko (Prečko 2a)

Azori imaju vrlo zanimljivu prirodu i prelijepe pejzaže. Ako se malo potrudite da ih dosegnete, nagradit će vas odmorom za dušu i tijelo i ugodnom relaksirajućom atmosferom.

 

26.11. u 14 sati 2. radionica Kružnog tkanja, voditelj: Ivan Herga, Društveni dom Prečko (Prečko 2a) – OTKAZANO!!!!

 

 

Digitalni izazovi 50+ / Digitalna fotografija – u džepu, Mjesni odbor Rudeš (Rudeška cesta) 9., 16., 23., i 30.11. u 18,30 sati – PROGRAM SE ODGAĐA DO PROSINCA 2021.

Digitalna fotografija u džepu je aktivni seminar kroz koji polaznici usvajaju praktična znanja o korištenju digitalnih uređaja za snimanje (foto-aparat, mobilni telefon, pametni telefon) koja mogu primijeniti u privatnom i društvenom životu, a vezana su uz služenje internetom i srodnim tehnologijama.

 

 

 

 

KVARTURA 2021.
Skip to content