KVARTURA 2021.

KLUB  55+  / DNEVNI BORAVCI U ZAJEDNICI

Listopad, 2021.

 

Centar za kulturu Trešnjevka u listopadu 2021. u suradnji s Vijećima gradskih četvrti i Mjesnim odborima, udrugama i volonterima pokreće projekt Klub 55+/Kvartura. Projekt ima za cilj pružiti pomoć našim starijim sugrađanima da se osjećaju korisnije, sretnije i zadovoljnije u socijalnom okruženju  brzih promjena i sve veće digitalizacije. Program sadrži niz osmišljenih radionica sa sadržajima za povećanje cjeloživotnog učenja, od prvih koraka na računalima, učenju starih zanata, predavanja, književnih večeri, savjetovališta i ostalih korisnih sadržaja koji mogu pomoći za obnavljanje postojećih i stjecanje novih znanja i vještina. Društvo bi svojim građanima nakon odlaska u mirovinu trebalo osigurati odgovarajuće uvjete za stjecanje novih znanja i vještina kako bi oni mogli učinkovito sudjelovati u životu svoje zajednice. Naglasak je na izvaninstitucionalnom modelu društvene skrbi o starijim osobama, s posebnim naglaskom na suradnju i umrežavanje javnih ustanova i organizacija civilnog društva.

Projekt je financirao Gradski ured za kulturu.

Ulaz je slobodan i pozivamo zainteresirane da nam se pridruže, prijavite se na vgasparin@cekate.hr

 

8.10.2021. u 14.00 u Društvenom domu Prečko (Prečko 2a) Prva nam je na redu radionica pletenja košara spiralnom tehnikom. Voditelj radionice je Ivan Herga. Ovom tehnikom pletenja mogu se izraditi raznolike košare, pladnjevi, podmetači. Materijal koji koristimo u izradi je rafija i suho lišće palminog drveta. Svakom polazniku osiguran je materijal koji je dovoljan za izradu jedne veće košare. Na radionici ćete naučiti: nešto o samom materijalu, o bojanju rafije, svim etapama izrade košare, od dna pa do ručki i o načinima završavanja košare. Radionica je besplatna i namijenjena je osobama starijima od 55 godina, kao i umirovljenicima. Na radionicu možemo primiti 10 polaznika. RADIONICA JE POPUNJENA!!!

 

 

PUTOPISNO PREDAVANJE 17.10. 2021. u 18 sati. DOM KULTURE PREČKO (Prečko 2a)

El Camino, Jakobsweg, Way of St James, put sv. Jakova

GOST : EDO TOPLAK

Kako biti hodočasnik na putu Sv. Jakova? Koliko hodočasničkih ruta možete birati na tom putu? Kako spakirati samo najnužnije? Možete li El Caminom samo pješačiti ili su dozvoljene i neke druge mogućnosti? Zbog čega je El Camino danas tako popularan među hodočasnicima? O povijesnim činjenicama, o vlastitom iskustvu, ali i o duhovnim preporodu, govorit će naš gost liječnik i putopisac Edo Toplak.

Edo Toplak rođen je 1964.g. u Zagrebu. Osnovnu i srednju pohađao je u Zagrebu gdje je završio i Medicinski fakultet. Radio je u zagrebačkim domovima zdravlja, bolnicama i hitnoj pomoći, Međunarodnoj organizaciji za migracije (IOM), Školi za cestovni promet Zagreb i AKD Mungos. Posljednjih godina zaposlen je u jednoj farmaceutskoj tvrtki . Putuje iz zadovoljstva i uživa u upoznavanju novih krajeva i ljudi. Bavi se fotografijom i pisanjem kratkih putopisa.

Ulaz je slobodan i pozivamo zainteresirane da nam se pridruže.

 

16.10.2021. u 18.00 sati u Domu kulture Prečko (Prečko 2a) , Alica Posavi Antonović, dr. med., internist-endokrinolog i dijabetolog održat će zanimljivo i poučno predavanje o dijabetesu, prehrani i modalitetima liječenja.
Ulaz je slobodan i pozivamo zainteresirane da nam se pridruže.

 

 

KVARTURA 2021.
Skip to content