23. velj
-
28. pro

KNJIŽEVNI KARUSEL

 

Dragi prijatelji knjige i čitanja, Centar za kulturu Trešnjevka pokreće za vas projekt pod nazivom Književni karusel.

Književni karusel  je program kulture suradnje s Hrvatskim društvom pisaca s ciljem popularizacije suvremenih hrvatskih književnika. Naglasak je na povezivanju pisaca i čitatelja u grupe koje samostalno osmišljavaju diskusije o pročitanim djelima. Književni karusel je u lokalnoj zajednici više od čitateljskog kluba jer je inovativnost postignuta promišljanima o djelima iz pozicije bliske svakodnevici i raspravama o važnim pitanjima koja su u fokusu književnih djela . Interakcija pisac-čitatelj na svakom susretu zamišljena je je tako da je čitatelj ujedno i inicijator rasprave na određenu temu koju je izdvojio iz literature. Voditeljica i moderatorica programa je Iva Mirčić.

Z a v r t i t e  s e  s  n a m a !

RASPORED: 

Prvi susret:  23.02.2023. u 18:30 sati, u Centru za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1 gostuje književnica Korana Serdarević. Ulaz je besplatan!

Korana Serdarević, spisateljica i gimnazijska profesorica, rođena je 1982. godine u Zadru. Za svoje kratke priče osvojila je niz nagrada (dva puta prvu nagradu Ranko Marinković, nagradu Zlatko Tomičić, regionalna nagradu Ulaznica), a prva zbirka kratkih priča Nema se što učiniti nagrađena je stimulacijom za najbolja književna ostvarenja godine od Ministarstva kulture i medija RH. Pojedine kratke priče prevedene su joj na engleski, njemački, talijanski, slovenski, mađarski, rumunjski i ukrajinski jezik, a čitava je zbirka prevedena na makedonski jezik. U prosincu 2017. objavila je roman Eksperiment Irene Tot, koji se našao u finalu Tportalova izbora za roman godine. 2021. godine objavila je zbirku priča Gušterov rep. Sudjelovala je na mnogo hrvatskih i međunarodnih književnih festivala. Aktivna je kao moderatorica na književnim događanjima i članica žirija književnih natječaja. Autorica je školskih gimnazijskih čitanki i sudionica projekata za poticanje čitanja kod mladih. Članica je Hrvatskog društva pisaca.

Na ovom književnom susretu razgovarat ćemo o zbirci priča Gušterov rep i problematizirati odnose žena i muškaraca u svojim životnim ulogama, koji su našli svoje mjesto u deset sadržanih priča.

 

Drugi susret: 30.3.2023. u 18:30 sati, u Centru za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1 gostuje književnica i pjesnikinja Suzana Matić. Ulaz je besplatan!

Razgovarat ćemo o zbirci priča Leglo pa vas pozivamo da pročitate djelo i pridružite se dikusiji. Sve prijedloge o razgovoru s književnicom možete poslati i na e-mail vgasparin@cekate.hr.

KNJIŽEVNI KARUSEL
Skip to content