Udruga jedni za druge u našem se prostoru predstavlja po drugi put, ovom prilikom izložbom pod nazivom Hold my hand.

Udruga „Jedni za druge“ osnovana je 2008. godine, u želji da osobama s različitim teškoćama pruži nove mogućnosti i nove prilike za kvalitetniji život. Članovi Udruge su djeca s teškoćama u razvoju, osobe s invaliditetom te bivši ovisnici o psihoaktivnim tvarima.  Osnovna aktivnost im je terapija jahanjem, a vrlo važan partner – konj. Osim terapije jahanjem, provode psihoedukativno iskustvene radionice, kreativne radionice kroz različite medije, te aktivnosti prirodne integracije. Neposrednim kontaktom jednih i drugih, kroz njihove aktivnosti, nastoje graditi povjerenje, samopouzdanje; zadovoljavati osnovne psihološke potrebe na zdrav i kvalitetan način i u konačnici širiti puteve destigmatizacije svih  korisnika.

Izložba „Hold my hand“ prikazuje radove nekih od članova koji su se odvažili izaći pred javnost stvaralaštvom kojim se bave u slobodno vrijeme. Također će biti izloženi i radovi malih članova/korisnika nastali u okviru kreativnih radionica.
Izloženi radovi nisu samo fotografije, crteži, slike i keramika, oni su poziv na razvijanje „šire slike“ i metafora prisutnog potencijala neopterećenog predrasudama.

Izlažu:

Mario Ćavar-fotografije, Kristina Gogić-crteži, Dražen Hržić-slike, Marija Vranešević-nakit i keramika i Dario Živković-crteži, te djeca -korisnici aktivnosti Udruge.

“….Mi smo iskoračili iz institucionalnih okvira u našu svakodnevnicu.
Bitna je šira slika.
Razvijajmo svijest jedni o drugima; jedni za druge.”

 

 

Izložba udruge JEDNI ZA DRUGE/hold my hand
Skip to content