DANI TREŠNJEVKE-JUG (JARUN)

Subota, 20.5.2023. od 10 do 13 sati

Jarun, Hrgovići 55, zelena površina

 

PROGRAM: 

 • Glazbena koračnica, Zagrebački orkestar ZET-a

10:00 sati – OTVORENJE MANIFESTACIJE

 • Anđeli i ritmika, Zagrebački anđeli
 • Mažoretkinje , Plesni studio Tena

RADIONICE OD 10:30 DO 12:30 SATI

PRIJAVE NA RADIONICE OVDJE.

 • Maštokvart, umjetnica Eva Herceg (likovna radionica za djecu)
 • Radionica Socijalni izazovi, Udruga DAR (radionica za djecu)
 • 10:30 sati – Jelena Pervan: “Mrljek i Prljek”, 16. Festival dječje knjige (književni program za djecu)

PREDSTAVA ZA DJECU

11:30 sati – Lutkarska predstava za najmlađe (2+) “Iš’o Viljo u dućan”, Kruna Tarle Art i UO LOFT

ŠTANDOVI I AKTIVNOSTI OD 10 DO 13 SATI

 • Predstavljanje taekwondo vještine kroz natjecateljsku borbu i forme – Taekwondo klub Čigra
 • Štand glazbene škole El Musicante – prezentacija aktivnosti škole uz isprobavanje bubnjeva i električne gitare za djecu
 • UDRUGA PLAVI ANĐEO
 • Sunce među nama – anketa s građanima i savjetovanje vezano uz teme mogućih kriznih situacija u gradu, Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce
 • Udruga Down
 • Zdravo starenje – Mjerenje tlaka i razgovor o zdravlju i zdravom životu s gerontologinjom i medicinskom sestrom Karmen Arnaut, Referentni centar MZ za zaštitu zdravlja starijih osoba, NZJZ Dr. Andrija Štampar
 • DVD Jarun – Demonstracija spašavanja s visine i dubine, naglasak na mjesec zaštite od požara, isprobavanja vatrogasne opreme i dječji kutak

 

Lutkarska predstava za najmlađe (2+) “Iš’o Viljo u dućan”, Kruna Tarle Art i UO LOFT

Autorski projekt Krune Tarle i Morane Dolenc, izvodi: Nina Sabo, za djecu 2+

Viljo, mali junak naše predstave, dražestan je psić s kojim se svako dijete lako može identificirati. Priča tematizira za nas više nego običnu svakodnevnicu koja je međutim, samim time što se sve događa po prvi puta, malim ljudima ravna fantastici: kako potpuno sam obaviti neki zadatak, kako sretno stići na drugu stranu ulice, kako savladati malu putanju oko kuće i pritom se ne izgubiti, a možda usput nekome i pomoći. Cilj nam je postići maksimalnu komunikaciju s djecom, poticati slobodan dijalog, zajedničko izražavanje zvukovima i ritmiziranim brojalicama. Nadalje, želimo da predstava bude poticajna i nježna – primjerena ovoj osjetlivoj dobi, da njeguje samopouzdanje, tople emocionalne odnose, tišinu i pažnju prema prividno beznačajnim pojedinostima. Predstava Iš’o Viljo u dućan nastala je iz želje da se pomakne donja dobna granica kazališnih gledatelja. U suradnji umjetnika i pedagoga iz prakse, kao svojevrsnim laboratorijskim procesom, propituju se dodirne točke dječje i kazališne igre; kako na najbolji mogući način djecu uvesti u kazalište i pružiti im u većini slučajeva prvi kazališi doživljaj u životu.

Plesni nastup, Plesni studio “Tena”

U OŠ Bartola Kašića već skoro 7 godina vodim Plesni studio “Tena”. Trenutno imamo 30-tak aktivnih članica u dobi od 7 do 12 godina. Sudjelujemo ns brojnim natjecanjima, nastupima, festivalima. Pripremamo 16 koreografija za Državno prvenstvo koje će se održati krajem travnja u Umagu. Prije pandemije sudjelovali smo dvije godine zaredom na Danima Jaruna i Gajeva. Rado ćemo i ove godine obogatiti događanja koje organizirate.

Više o nama možete pročitati na sljedećim poveznicama:
https://www.zagrebancija.com/mazoretkinje-su-i-dalje-in-upoznajte-veselo-drustvo-plesnog-studija-tena/
https://www.zagrebancija.com/svjetsko-prvenstvo-u-mazoret-i-twirling-plesu/

Radionica Socijalni izazovi

Cilj radionice je naučiti darovite učenike potrebnim komunikacijskim i socijalizacijskim vještinama te ih naučiti prepoznavati i kontrolirati emocije. Ovaj cilj obuhvaća područje prevencije, iako s obzirom na specifičnost populacije ponekad prelazi i u područje tretmana. To su dva veoma bitna dijela intervencijskog spektra u kojima su potrebna znanja i vještine socijalnih pedagoga. U ostvarivanju ovakvog cilja važna je osjetljivost prema djeci te kreativnost i prilagodljivost.

Taekwondo klub Čigra

Cilj nam je upoznati zajednicu u kojoj djelujemo s vještinom taekwondo-a koju u našem klubu prakticiraju sve dobne skupine od vrtićanaca, školaraca, seniora i rekreativaca, a u našem klubu besplatno treniraju i osobe s invaliditetom te djeca iz obitelji slabijeg imovinskog stanja. Taekwondo klub Čigra – predstavljanje taekwondo vještine kroz natjecateljsku borbu i forme Svakako bi koristili termin predstavljanja na štandu u vremenu od 10 do 13h te plato za demonstraciju u vremenu 12 do 13h.

Glazbena škola El Musicante 

Što je El Musicante? Potpuno drugačija glazbena škola koja na šest lokacija u tri grada (Zagreb, Krk i Petrinja) zaljubljuje djecu i mlade u glazbu kroz edukacije gitare, bubnjeva i bendovskih radionica. Uz edukaciju provodimo i niz drugih aktivnosti poput studijskih snimanja, organizacija velikog broja koncerata, stručnih predavanja afirmiranih glazbenika, slušaonica, projekata snimanja i obrade spotova i zvuka, te naš najatraktivniji program – Ljetna škola. Naša jedinstvena edukacijska platforma usmjerena je na brz i učinkovit razvoj muzikalnosti kod djece i mladih. Cilj škole je razvijanje glazbene osobnosti polaznika, te samostalnosti i samopouzdanja u daljnjem bavljenju glazbom.

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce je udruga koja djeluje na području Trešnjevke. Provodimo EU projekt naziva Sunce među nama kojim želimo istražiti što građani Trešnjevke trebaju kako bi im se olakšalo u slučaju katastrofe, što mogu učiniti i kako se organizirati da pomognu jedni drugima te da adekvatno reagiraju u kriznim situacijama. Na danima Trešnjevke jug sudjelujemo s anketom za građane i razgovorom sa zainteresiranim građanima. Anketa se ispunjava u fizičkom obliku, na papiru ili korištenjem koda putem pametnog telefona.

DANI TREŠNJEVKE-JUG (JARUN)
Skip to content