Ako život prihvatimo kao dar onda u tom daru trebamo i uživati. Tada naš život postaje najljepša priča ikada ispričana jer nismo samo promatrači svojih sudbina nego ih sami i krojimo. Vaš CEKATE iskrojio je za vas po mjeri jedno predivno kulturno odijelo koje ćete moći nositi prema vlastitim potrebama kroz cijelu 2020. godinu. Moći ćete čitati, slušati, učiti i najvažnije primjenjivati praktična znanja iz područja koja ćete sami birati. Postoji jedna mudra izreka koja kaže da je za uspjeh preko noći potrebno dvadeset godina, zato je vrijeme da krenemo odmah!

Naš program obuhvaća predavanja iz popularne psihologije, lijepe književnosti, glazbene večeri,  odabrane kazališne predstave, gostovanja liječnika, putopisaca, kao i informatičke tečajeve.

CEKATE KLUB je tu da vaša saznanja učini iskusnijima, da vam pruži nova znanja ili da otvori neke nove puteve o kojima do sad niste razmišljali. Pridružite nam se u ovom posebnom pothvatu  kako bismo dane provodili u zajedničkim druženjima i kako bi se što lakše prilagođavali životnim promjenama.

Dobro nam došli, veselimo se zajedničkom druženju!
Više informacija: 091 3027 4141, leutar@cekate.hr

 

PROGRAM KLUBA ZA OŽUJAK 2020

Ponedjeljak,  2.3.2020. u 17.00
Glumica u gostima: Branka Cvitković,
nacionalna prvakinja Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu
Naša poznata i višestruko nagrađivana glumica kroz svoju karijeru je prošla sve što čini svijet glume – igrala je u kazalištu i na filmu a velik doprinos je dala u i pedagoškom radu. Saznat ćemo kako se postaje glumac, prisjetit će se velikih uspjeha i dragih ljudi s kojima već godinama stvara predstave, filmove…i otkriti planove za budućnost.

Ponedjeljak, 9.3.2020. u 17.00
Priče koje liječe
Cilj čitanja u terapeutske svrhe je poboljšavanje kognitivnih procesa, kvalitete života, razvijanje socijalnih vještina, jačanje samopouzdanja, liječenje anksioznosti i depresije.Vrijednosti književnosti i čitanja su značajne, možemo mijenjati mišljenje i ponašanje jer uz fiktivnu stvarnost doživljavamo realne osjećaje i naše emocije postaju stvarne. Zajedno čitamo priče koje nas potom vode u razgovore, tumačenja….

Ponedjeljak,  16.3.2020. u 17.00
Book Crossing – saznat ćete kako se “učlaniti” u jedinstvenu knjižnicu i besplatno nabaviti dobre knjige, ali i svoje darovati drugim čitateljima. Za početak dovoljno je odlučiti darovati knjige, označiti ih naljepnicom i ostaviti na javnim mjestima. Nakon čitanja prosljeđuju se dalje i tako nastavlja lanac.
Književna tribina: gošća Nada Gašić – s našom istaknutom književnicom razgovarat ćemo o romanu „Voda, paučina” za koji je nagrađena dvjema nagradama. U romanu dotiče i Trešnjevku koju je 1964. pogodila velika poplava. Ono što je ostalo iza nje su stanari kvarta sa svojim sudbinama. O životu tadašnje i današnje Trešnjevke, o pisanju romana s kvartovskim duhom kao i mnogim drugim temama razgovarat ćemo s našom gošćom.

Ponedjeljak,  23.3.2020. u 17.00
Koncert: Zagrebački valcer
Božidar Brajković, tenor
Mario Čopor, glasovir
Tenor Božidar Brajković održat će samostalni koncert a na glasoviru će ga pratiti Mario  Čopor, korepetitor i viši umjetnički suradnik Muzičke akademije. Izvest će niz operetnih arija, šansona i narodnih pjesama, ali i autorske skladbe Božidara Brajkovića koji 2019., u suradnji s Centrom za kulturu Trešnjevka, sklada naslovnu pjesmu koncerta – Zagrebački valcer.

Ponedjeljak, 30.3.2020. u 17.00
Posljednji susret u ožujku će sami članovi kluba osmisliti sadržaj, goste i voditi ga. Stoga vas pozivamo da predložite temu koja vas zanima i tako obogatimo program vašim idejama.

ODGOĐENO – CeKaTe Klub – program za ožujak
Skip to content