BAJKAONICA ONLINE 

ZIMSKE BAJKE 

28.11.2020. u 17 sati

 

Dodajte malo mašte subotnjem poslijepodnevu kod kuće! Sudjelujte u Bajkaonici – virutalnom izmišljalištu najluđih i najzabavnijih bajki! Družit ćemo se tri subote na Zoomu od 17 sati, a svaki će susret imati i svoju temu. Prijaviti se mogu djeca od 9 do 12 godina, ali i ona mlađa ako će imati pomoć roditelja ili starije braće. Na prvoj Zoom Bajkaonici 31.10. smišljali smo strašne bajke, na drugoj, 14.11. bajke o prirodi, a na trećoj 28.11. ćemo smišljati  zimske bajke. I ono najbolje – sve bajke nastale na radionici ulaze u natjecanje i pobjednici će biti nagrađeni prigodnim poklonom za koji se pobrinula izdavačka kuća Mala zvona.

Prijave su obavezne kako bismo vam na vrijeme mogli poslati link za sudjelovanje, a prijaviti se možete OVDJE. 

Sudjelovanje na Bajkaonici je BESPLATNO!

Za štrebere, Bajkaonica izgleda ovako.

Susret započinje uvodom u klasičnu bajku primjerenim uzrastu. Slijedi kratki vođeni razgovor o elementima bajki (likovi, pouka, dobro-zlo, elementi nadnaravnog) na primjeru bajki poznatih sudionicima (Grimm, Andersen, Disney, Ivana Brlić-Mažuranić…). Primjeri, čitanje ulomaka i vođeni razgovor o modernoj bajci. Što je moderna bajka? (Kronike iz Narnije, Gospodar prstenova, Harry Potter, Alisa u Zemlji čudesa; brojna filmska ostvarenja poput Sumrak sage, Shreka, Čarobnjaka iz Oza, Princeze nevjeste).

Središnji dio je radioničko-stvaralački. Sudionici na osnovu postavljenih pitanja i uz pomoć ilustriranih karata(iz društvene igre Dixit) osmišljavaju kratku bajku. Klasičnu ili modernu.

BAJKAONICA ONLINE
Skip to content