Animatorska početnica proljeće 2022.

za djecu od 9+ godina

Srijedom od 18 do 20 sati

Centar za kulturu Trešnjevka

UPISI SU U TIJEKU!!

 

Na dvomjesečnoj radionici upoznat ćemo se sa osnovama animacije, od povijesnih početaka do suvremenih tehnika. Radionica je spoj aktivnog učenja uz puno praktičnog rada, a ostavlja puno prostora za osobno kreativno izražavanje.

Animacija je umjetnost koja spaja likovnu i filmsku umjetnost. Uključuje promatranje okoline, planiranje vremena i prostora, snalaženje u okvirima, kreativno izražavanje, pronalaženje optimalnih tehničkih rješenja, te samu izvedbu u materijalu ili crtežu.

Radit ćemo rukama, crtati, graditi, rezati, lijepiti, snimati, igrati, učiti… Crteži i predmeti oživijet će pred našim očima i stvoriti prave male čarolije!

Započet ćemo radom na optičkim igračkama s kraja 19. stoljeća: thaumatrope i flipbook, zatim prijeći na animaciju u loopu na stroju koji se zove zoetrope, pa napraviti svoje modele u glini i nacrtati ih kao modele. I na kraju izraditi svoje lutkice od kartona i u kolaž animaciji snimiti i montirati kratki film na iPad-u.

Radionica je namijenjena svoj znatiželjnoj djeci koja vole crtanje i filmove, a zanima ih kako rade strojevi.

Voditeljica Maša Udovičić je animatorica i producentica u Luma filmu, dulje od 20 godina se bavi animacijom, producirala je 15 kratkih animiranih filmova i jedan animirani serijal. Posljednjih 5 godina okrenuta je popularizaciji animacije kao umjetnosti, organizaciji projekcija filmova, edukaciji i savjetovanju. Tri godine je organizirala i vodila AniDok radionicu animiranog dokumentarnog filma za filmaše profesionalce. Četri godine u ime udruge ASIFA Hrvatske organizira Međunarodni dan animacije i Večeri animacije u kinu Tuškanac jednom mjesečno.

Od početka 2019. redovito vodi cjelogodišnju Školu animacije za djecu u kinu Tuškanac. 2021. godine s kolegicom osmišljava originalni hrvatski animirani suvenir.

 

Radionica se održava u Centru za kulturu Trešnjevka, desni ulaz, prvi kat, učionica broj 1.

Početak: Srijeda, 6.04.2022. u 18 sati

Upisi i informacije: natasab@cekate.hr  , 091/3027420

Cijena dvomjesečne radionice: 500 kuna

Broj mjesta: 12

 

UPISI na animatorsku početnicu za djecu 9+
Skip to content