Nakon izvedbi u Maloj sceni Zlovrići dolaze u Teatar na Trešnjevci gdje će se održati 6. izvedba predstave.

 

Kazališna družina Zlovrići iz umjetničke organizacije Točka na I

 

Alisa u zemlji čudesa

 

Adaptacija: Ivor Martinić

Režija: Lovro Krsnik

Glume: Marija Mihaljević, Ana Culi, Sara Gerić, Emir Ekinović, Mari Makelja, Gustav Raffai, Maja Loborec, Andrea Šafran, Tomislav Kukec, Roko Ševerdija, Leon Zrnić

Fotografija: Anja Mitrović

 

Izvedba: petak, 18. ožujka 2022. u 20:00 sati

Cijena ulaznice: 30 kn

Rezervacija na rezervacije@cekate.hr

Prodaja ulaznica sat vremena prije predstave.

Maksimalan broj gledatelja: 236

Napomena: Događaj je organiziran uz poštivanje preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje prema spomenutim preporukama. Na ulazu će biti potrebno predočiti EU COVID potvrdu s QR kodom. Svi prisutni imaju obavezu korištenja maski za lice ili medicinskih maski. Na ulazu neće biti testiranja.

 

Ispred Centar za kulturu Trešnjevka nalazi se parkiralište koje pripada II.1 zoni (sms 700102, naplata od 7 do 20 sati).

 

O PREDSTAVI

Alisa u Zemlji Čudesa knjiga je dječje fantastike koju je 1865. napisao engleski književnik Charles Lutwidge, poznatiji pod pseudonimom Lewis Caroll. Pratimo doživljaje djevojčice koja kroz zečju rupu upada u svijet začudnosti, neobičnih likova, apsurda i kontrasta. Ipak, po mnogima, „Alisa” je sve samo ne dječja knjiga ili predstava. Nerijetko je mračna, kroz osebujne priče progovara o problemu odrastanja, identiteta i snalaženja u svijetu. Alisa se susreće sa zastrašujućim svijetom likova koji su nerijetko neprijateljski, a kada su i prijatelji, krajnje su nerazumljivi u svojoj apsurdnosti. U adaptaciji jednog od naših ponajboljih dramatičara i dramaturga Ivora Martinića, koji je ustupio svoj tekst te u režiji redatelja Lovre Krsnika, ovdje i u ulozi dramskog pedagoga koji je obučavao svoje amaterske “piliće”, Alisa je postala predstava koju će sa zanimanjem pratiti i u njoj se pronaći gledatelji svih generacija.

Kazališna družina okupili se krajem 2020. godine i to u pandemijskim uvjetima. Među njima su glumci s malo ili nimalo iskustva u kazalištu, dok neki baš nikada nisu kročili na daske koje život znače. Brojne probe i učenje teksta bili su održavani preko internetskih platformi, a trajali su do dugo, dugo u noć. Bilo je suza, smijeha, različitih emocija, ali prije svega onog najvažnijeg, teškog rada i truda. Družina je nastupila na 45. Susretima kazališnih amatera Zagreba gdje su ostvarili velik uspjeh i dvije nominacije, za najbolju žensku i najbolju mušku ulogu.

 

Kazališni petak: Alisa u zemlji čudesa
Skip to content