15. Festival dječje knjige

od 5.04.2022. / svaki utorak i četvrtak / cijela Trešnjevka

 

U utorak, 5. travnja 2022. u 11 sati počinje 15. Festival dječje knjige sa manifestacijom Uberi priču!. Ove godine u suradnji sa trešnjevačkim školama i vrtićima ući ćemo u svijet bajke, priče, stihova i dječje mašte. Dolaze nam dosadašnji suradnici-gosti Sanja PilićSanja LovrenčićSilvija ŠestoDominik VukovićSonja ZubovićKsenija Kušec, ali i neka nova imena poput Srebrenke PeregrinSanje PolakKristine ČunovićZdenka BašićaAlme Pongrašić i Svena Nemeta. Iznenadit će nas Laureati nagrade Grigor Vitez.

 O manifestaciji Uberi priču!:

Ovogodišnja popularna berba slikovnica  imat će oblik šetnje Parkom Stara Trešnjevka, a tema će joj biti fotografija. Predstavit ćemo priču Marija u gradovima, novi naslov iz serije slikovnica Malih zvona o hrvatskim vizualnim umjetnicima. Ova slikovnica donosi prikaz života velike fotografkinje Marije Braut. Priča o njoj ispripovijedana je iz perspektive njenog nerazdvojnog pratioca, analognog fotoaparata; pripovijedajući neposredno i jednostavno, on izvještava o njihovim zajedničkim avanturama, motivima Marijina rada, osjećaju za ljude i predmete koji je ponekad dijelio s umjetnicom, a ponekad tek čeznuo za smirenim prizorima koje je lakše snimati.

Manifestacija Uberi priču! autorski je projekt književnice Sanje Lovrenčić, održava se u kontinuitetu od 2005. u Zagrebu i još nekoliko hrvatskih gradova. Organizator manifestacije je Udruga za promicanje kulture čitanja Uberi priču.

O 15. Festivalu dječje knjige:

Festival dječje knjige petnaestu godinu za redom slavi knjigu i uvodi najmlađe u čarobni svijet koji se jedino čitanjem može iskusiti. Kroz niz književnih događanja visoke umjetničke i pedagoške razine u suradnji s trešnjevačkim školama i vrtićima, književnim sekcijama i umjetničkim udrugama, djecu se uvodi u svijet dječje književnosti.

 

 

 

15. Festival dječje knjige
Skip to content