Susret s umjetnikom Zlatanom Vehabovićem

U četvrtak (23. kolovoza) u 21 sat bilo je druženje s umjetnikom Zlatanom Vehabovićem pod zvjezdanim noćnim nebom u hladovini Atrija CeKaTea (Park Stara Trešnjevka 1), a u sklopu “Prvog ljetnog diskonta kulture“.

Zlatan je mlad i perspektivan umjetnik koji zasigurno ima mnogo toga za podijeliti s vama. Ovom prilikom predstavio je svoje najnovije radove.

Osim samog predstavljanja, uslijedio je neformalan razgovor s umjetnikom. Pitali smo ga, primjerice, kako izgleda jedan njegov dan proveden u ateljeu, o ovogodišnjoj suradnji s Peugeotom i oslikavanju njihova automobila, pitali smo ga kako se osjećao na vlastitoj izložbi u New Yorku, kako ga prihvaćaju klinci na likovnim radionicama…

BIOGRAFIJA

ZlatanVehabović je rođen uBanjoj Luci. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2006.  Izlagao je na desetak samostalnih, te brojnim skupnim izložbama u Zagrebu, Beču, Berlinu, Bariju i New Yorku. Također, dobitnik je brojnih nagrada.

Osim što je sudjelovao na mnogim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu, on je i višegodišnji suradnik na programima likovnih radionica za djecu CeKaTea.

Više na stranicama Večernjeg lista: Zlatan Vehabović u CeKaTeu

i na stranicama: Samokritični mladi slikar

Ključne riječi:

Skip to content