Radionica je dio projekta ZELENE KVARTOVSKE PRIČE pri kojem u suradnji udruge Zeleni klik! i Centra za kulturu Trešnjevka te trešnjevačkih osnovnih škola djeca u svom neposrednom školskom okolišu izlaze iz učionice i kroz praktični rad u prirodi uče o osvještenom i odgovornom ponašanju.

U zadnje vrijeme se u javnosti sve više osvještava činjenica da naš negativan utjecaj na okoliš negativno djeluje i na nas kao stanovnike gradova, jer smo i mi dio mreže prirode. Javila se potreba za osvještavanjem mladog naraštaja o važnosti okoliša- tako da se učenici aktivno i neposredno upoznaju sa svojim kvartom, na primjer kroz upoznavanje drveća koje sreću na putu do škole i životinja koje su važne za bioraznolikost u gradu.

Radionica Gradski safari (ili Mreže života u gradu) , nakon sudjelovanja OŠ Voltino u projektu, provodi se ovom prilikom sa nižim razredima u okolici osnovne škole August Šenoa. Pri tom djeca uz voditeljicu udruge Zeleni klik! Dašu Filipčić aktivno rade na upoznavanju drveća u kvartu i pogledu iz drugog kuta na životinje u gradu ( uz izradu hotela za korisne kukce u školskom dvorištu).

Želja nam je da kroz ovaj ciklus radionica učenici počnu gledati svoj kvart i urbani okoliš kao potencijal za prenamjenu neadekvatnog javnog prostora koji imamo u zelenija, učinkovitija mjesta koja mogu zadovoljiti potrebe svojih stanovnika u ekološkom i društveno održivom aspektu.

Zelene kvartovske priče/Gradski safari
Skip to content