Muzej grada Zagreba 2017. godine nastavlja aktivnosti u sklopu projekta Zagrebački kvartovi. Dionicu projekta vezanu za Trešnjevku i Trnje započinje uličnom izložbom koju čini izbor iz novinskih članaka, odnosno zanimljivih priča s Trešnjevke i iz Trnja objavljenih u dnevnom tisku tijekom 1920-ih i 1930-ih godina.

Prvi dio ulične izložbe postavljen je u izlogu Knjižnice Tina Ujevića (Ulica grada Vukovara 14) na Trešnjevci. Ondje ćemo se okupiti na neformalnom otvorenju. Nakon otvorenja, oko 13:30, prošetat ćemo s Trešnjevke prema Trnju do Knjižnice Ivana Gorana Kovačića (Ulica grada Vukovara 35), gdje je postavljen drugi dio ulične izložbe. Izložbu možete razgledati do 15. travnja.

Uličnom izložbom u dvije kvartovske knjižnice najavljujemo studijsku izložbu o Trešnjevci i Trnju koju Muzej grada Zagreba s partnerima priprema za jesen 2017. Ujedno vas pozivamo da ustupanjem predmeta iz obiteljskih arhiva (prvenstveno fotografija vezanih za povijest Trnja i Trešnjevke) sudjelujete u oblikovanju studijske izložbe.

Informacije o prikupljanju građe za studijsku izložbu možete pronaći na mrežnim stranicama Muzeja grada Zagreba:
http://www.mgz.hr/hr/izlozbe/A%20koje%20su%20vaše%20kvartovske%20priče,1550.html

Centar za kulturu Trešnjevka u dsuradnju se uključuje kroz projekt Mapiranje Trešnjevke.

Trešnjevčani, svoje materijale možete dakle dostaviti i putem Cekate-a.

Kontakt telefon: 091 3027 412

Suradnja s MGZ na kvartovskoj izložbi Trešnjevka/Trnje

Ključne riječi:

Skip to content