Izložba autora Tonija Bešlića otvorena je u četvrtak, 9. 6. 2016. u 19 sati. 

Arhitektura zagrebačkih četvrti ciklus  je izložaba vezanih za arhitekturu pojedinih zagrebačkih kvartova, koju smo u Moduloru započeli u 2015.

Takvi pregledi nedostaju Zagrebu, a u europskim su gradovima uobičajena praksa. Na izložbama se prikazuju ne samo najbolje realizacije nego i oni dobri i zanimljivi primjeri što čine arhitekturu svakodnevice, a odlučujući su za definiranje kolorita i atmosfere ne samo pojedinih četvrti nego i cijelog grada. To je arhitektura koja često ostaje izvan pozornosti, a važan je element oblikovanja kulture stanovanja i življenja.

2015. smo godine realizirali dvije izložbe iz navedenog ciklusa; krenuli smo s Trešnjevkom, a u drugom dijelu godine predstavljen je Stenjevec.

U 2016. nastavljamo dinamikom od dvije izložbe na godinu; ovom prilikom to je izložba o podsljemenskoj zoni. Na fotografijama su zorno prikazane pojedine lokacije tog dijela grada (foto: Nikola Šimunić) sa mapama na kojima su ucrtane pojedine lokacije, a izložbu prati kritički tekst Tonija Bešlića.

Izložbu podupiru: Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport, Ministarstvo kulture RH

 

Arhitektura zagrebačkih četvrti/PODSLJEME-od (skromnih) obiteljskih kuća do (novo)bogataških vila
Skip to content