subota, 14.11.2015. u 20.00

DORF je jedinstveni festival dokumentarnih filmova.
Žanrovski definiran, obogaćen brojnim raznovrsnim popratnim događanjima (izložbe slika, fotografija, plakata, radionice dokumentarnih filmova, promocije knjiga, koncerti, diskusije), vrlo brzo je postao prepoznatljiv u Hrvatskoj i susjednim državama. Omogućena je prezentacija ovog zanimljivog filmskog žanra, a povećano medijsko praćenje produkcije daje poticaj i autorima i producentima da se iskoristi komercijalni i umjetnički potencijal žanra.

Ovim gostovanjem vinkovačkog festivala i zagrebačka publika će imati priliku vidjeti izbor najznačajnijih ostvarenja prikazanih proteklih godina na DORF-u. 

Prikazujemo dva zapažena naslova po izboru utemeljitelja DORFA-a Tonija Šarića:

TOTART / TOTART or Reason regained 
R: Bartosz Paduch (Poljska), 80′
P: Darek Dikti Ideas Office (2014)
Ekipa alternativnih umjetnika pod imenom Totart bila je tih 80-ih prilično subverzivna i nije se dobro osjećala u Poljskoj. Poslije političkih promjena neočekivano su dospjeli na TV i mainstream, te su povećali broj poklonika sa 3 na preko milijun. U filmu pratimo kako su sve to doživjeli autentični sudionici, a redatelj nudi odgovore na pitanje – jesmo li danas doživjeli tu slobodu za koju su se Zbigniew i ekipa borili.

LJULJAČKA / Ljuljaška
R: Tamara Drakulić (Srbija), 78′

P: Monkey Production, 2012
Tamara i Ana, u nedostatku ideja, u svojoj radio emisiji lažu da su u New Yorku, gdje idu na koncert omiljenog Jacka Obliviana. U potrazi za svojim snom putuju legendarnom Route 66 kroz ravnice, kanjone Arizone, bluzersko srce Memphisa, šarenilo Las Vegasa i na kraju…nećemo vam reći, naravno. Odličan film, za sve ljubitelje garage/r’n’r zvukova zanimljivo iskustvo.

Ulaz besplatan

Info: Veselko Leutar, 091 3027 414, leutar@cekate.hr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DORF – FESTIVAL DOKUMENTARNOG ROCK FILMA  GOSTUJE U CEKATE-u

Posljednje iz kategorije: Film i video

Skip to content