14. lipnja / od 18 do 24/ Sportsko igralište OŠ Prečko, Dekanići 6

Pozivamo Vas na Prečko fest 2014.
Ove godine za Vas smo pripremili interesantan glazbeni program:

Na pozornicu Prečkog stati  će
(od 21 do 24)

22:45 RENATO METESSI I ZVIJEZDE
Renato Metessi Pionir Novog Vala  uz grupu  Film mogli smo ga vidjeti na dokumetarnom filmu koji je obilježio to vrijeme “Sretno dijete”. Poletkom osamdesetih  je nastao hit   s tadašnjom grupom Patrola “ Ne Pitaj za mene” koji je do današnjeg dana ostao evergreen hrvatskog pop – rocka.  Nakon privijenca  Patrole, Renato  napušta grupu i osniva novu pod nazivom “Zvijezde”,gdje se galzbeno više naslanja na korijene rocka i na svoje uzore  (Bob Dylana i……),  s koijma objavljue 4 albuma.  Zajedno su izdlai hitove kao  “Koji film sada vrtiš u glavi”, “Pravovjerni Plesači”, “Nikol”, “Narodna”….  Do današnjeg dana objavio je 20-tak albuma, te  preko dvjetotinjak autorksih pjesma.  Danas surađuje s mnogim glazbenicima kao što su  Arsen Dedić, Gibonni, Žan Jakopač , Marijan Brkić, Jakša Krletić, Boris Liner  “Pozdrav Azri”, suradnja s EKV-om…… Idejni je začetnik I producent Prečko festa, te uz ovaj angažman  već neko vrijeme s Zvijezadma priprema  novi album čiji se izlazak očekuje krajem godine. Renato Metessi  I Zvijezde osim na Prečko Festu ovaj mjesec nastupiti će  u Vintage industrial baru –  ususret Porinu zajedno s Parnim Valjkom , Gustafima i Zoranom Predinom na In memoriamu  Darku Glavanu.

21:45 The Whatever band
U novoj postavi od jeseni 2009. i u dopunjenoj od 2012. postali su:
“With a little help from Whatever band – Joe Cocker tribute”.

21:15 In-Puls
Dečki koji znaju što je ‘in’, a ne znaju što je ‘out’

Prije njih nastupiti će neafirmirani bendovi koji predstavljaju projekt
kvartura_plavi_rgb_mali

18 :45 Robija Hrvata
bend s vise od 300 autorskih stvari

19:05 ČudNoReĐe
Čudnoređe zvuči kao da šansonjer na speedu koji pokušava izvesti cabaret-točku

19:25 Mnogi Drugi
Vrlo su ozbiljni u svojoj neozbiljnosti. Najrađe sviraju po krovovima!

19:45 Razlika
Band je poseban jer su tri od pet članova osobe s oštećenjem vida, ali to im ne predstavlja nikakvu prepreku jer za glazbu i dobru energiju na pozornici nije potreban vid.

20:05 K’o Zmaj
spojila ih je ljubav prema kanarincima

20:25 TarzanPanter
Gorski Kotar koji je došao u Zagreb i digao metal scenu na noge

20:45 Ministrastvo napada
Ovogodišnji pobjednici HGF-a prema glasovima publike

Kratko o programu:
KvARTovski DEMO BENDOVI 2014. realizira se usklopu KvARTure, projektnog umrežavanja centara za kulturu grada Zagreba. U projektu sudjeluje pet zagrebačkih centara za kulturu: Centra za kulturu i informacije Maksimir, Centra mladih Ribnjak, Centra za kulturu Trešnjevka, Centar za kulturu Pučkog otvorenog učilišta Zagreb i Centar za likovni odgoj. Cilj projekta je razviti i promovirati urbanu kulturu kvartova grada Zagreba te ujedno pozicionirati centre za kulturu kao žarište iste. Uz četiri koncerta u sklopu ovogodišnje KvARTure za polaznike foto radionica Fotokluba Centar za kulturu POUZ organiziran je i foto natječaj na temu rock fotografije. Zadatak će biti doći na sva 4 koncerta KvARTure i snimiti fotografije, a od pristiglih fotografija stručna komisija izabrati će tri najbolje koje će biti nagrađene. Najbolje fotografije polaznika moći će se razgledi na izložbi čije je otvorenje planirano u rujnu 2014.

Svi bendovi koji će nastupiti na kvartovskim koncertima bit će snimljeni i zastupljeni na glazbeno-dokumentarnom filmu “KvARTovski demo bendovi 2014”, a najbolji demo bendovi imat će priliku nastupiti i na festivalu “Bundek fest 2014.” , Trgu bana Jelačića u sklopu Adventa u Zagrebu.

Više informacija o rasporedu koncerata i bendovima na :
http://kvarturademobendov.wix.com/kvarturademobendovi

A program započinjemo s Predstavljanjem glazbenika iz KvARTa
18:00- 18:45
18:00 KUD Croatia
Folklorni ansambl “CROATIA” osnovan je u Zagrebu 1983. Broji 80 članova u dobi od 5 do 25 godina i djeluje u tri plesna i dva tamburaška sastava.

18:20 Kantaotor iz kvARTa – Zvonimir Varga
‘Svaka njegova pjesma prikazuje mnogo različitih stanja svijesti, događaja, zapažanja i raspoloženja, te donosi niz crtica poredanih u kolaž koji čini poetski sklop razmatranja emocija. Kraće rečeno, njegove pjesme je ugodno slušati zbog jednostavnog formata, no od slušatelja istovremeno iziskuju individualno poniranje u njih’
Vladimir Horvat

Organizatori:
Centra za kulturu Trešnjevka / produkcija: Renato Metessi – dobar duh kvARTa/ Vijeće Mjesnog odbora Prečko/ Vijeće gradske četvrti Trešnjevka jug / Grad Zagreb

Medijski nas prate:
Večernji list/ CMC televizija/ T-PORTAL/ Croatian music and rock portal

Prečko fest 2014

Posljednje iz kategorije: Dom kulture Prečko

Skip to content