19.9., petak u 18 sati /Centar za kulturu Pučkog otvorenog učilišta Zagreb/ INTRO  radionice za mlade glazbenike u organizaciji Centara za kulturu Grada Zagreba, HDS ZAMP-a  i HGU-a

Zagrebački centri za kulturu okupljeni u projekt KvARTovski demo bendovi 2014. u suradnji s Hrvatskim društvom skladatelja (ZAMP) i Hrvatskom Glazbenom Unijom organiziraju radionice „Intro“ i „Glazbenik sam, a što sad?“ radionice namijenjene mladim glazbenicima.

Dvije komplementarne radionice, namijenjene autorima i izvođačima koje zastupaju ove dvije udruge, održat će se u petak 19. rujna u 18 sati u Centru za kulturu Pučkog otvorenog učilišta Zagreb. Mladi autori tako će imati priliku saznati sve o autorskom pravu, zaštiti svojih djela te ostvarivanju autorske naknade za njihovo javno izvođenje, ali – budući da su mnogi od njih u bendovima istodobno i izvođači –  i praktične stvari poput glazbene edukacije, kreativne motivacije, zarade izvođača u glazbi te rizicima koji ih očekuju u glazbenoj industriji.

Na radionicama će kao posebni gosti sudjelovati Nikša Bratoš, predsjednik HGU, ugledni producent, skladatelj i aranžer, dobitnik najvećeg broja nagrada Porina; Nenad Borgudan, spiritus movens i glavni autor banda Detour koji radijski eter puni hitovima „Daleko, Snijeg i Srce veliko“;  Gordan Muratović, poznatiji pod umjetničkim imenom Coco Mosquito, autor, gitarist, producent i vođa kultnih Jinxa. Idejni je začetnik grupe osnovane još daleke 1993. te većinski autor njihovog materijala koji uključuje šest studijskih albuma. S mlađim kolegama iskustvo će podijeliti i Damir Kedžo, jedan od najperspektivnijih domaćih vokala, koji će iz svog iskustva dati savjete kako se što bolje snaći u odnosima s publikom, koncertnim organizatorima i diskografima.

Ove dvije radionice završni su dio edukativnog segmeta projekta  KvARTovski demo bendovi, kojeg će pohađati i članovi 15 demo bendova koji su ove godine sudjelovali u projektu. Ti su bendovi nastupili i na četiri koncerta, a u sklopu projekta snimljen je i live album te glazbeno-dokumentarni film – KvARTovski demo bendovi 2014.

Radionice INTRO HDS ZAMP-a dosad su posjetile mnoge hrvatske gradove  poput Splita, Rijeke, Osijeka, Šibenika, Karlovca, Županje, Pazina i Čakovca, a mladi glazbenici koji su prisustvovali održanim radionicama ističu kako je riječ o veoma kvalitetnim susretima koji su im uvelike pomogli u svakodnevnim problemima s kojima se susreće jedan demo bend. Uz radionice „Glazbenik sam, a što sad?“ HGU-a, mladi glazbenici – bili skladatelji ili izvođači – će sad na jednom će mjestu dobiti odgovore na sva pitanja i upoznati sustav zaštite autorskih i izvođačkih prava. Svi su dobrodošli jer je ulaz na radionice besplatan.

 

logo HDS tekst+ZAMP hr cmyk

kvartura_plavi_rgb

hgu_logo

KvARTura – KvARTovski demo bendovi 2014/ INTRO i GLAZBENIK SAM, A ŠTO SAD?
Skip to content