14.6., petak i 15.6.2013., subota/ koncerti KvARTovskih DEMO bendova / na 6 lokacija u Gradu Zagrebu u organizaciji 7 Centara za kulturu  Trešnjevka:
14.6., petak s početkom u 17 sati / igralište OŠ Prečko, Dekanići 6 

KvARTovski DEMO BENDOVI 2013  realizira se usklopu KvARTure, projektnog umrežavanja Centara za Kulturu grada Zagreba. U projektu sudjeluje sedam zagrebačkih centara za kulturu: Centra za kulturu i informacije Maksimir, Centra mladih Ribnjak, Centra za kulturu Trešnjevka, Centar za kulturu  Narodnog sveučilišta “Sesvete“, Međunarodni centar za usluge u kulturu – Scena Travno,  Pučko otvoreno učilište Zagreb i Centar za likovni odgoj. Svaki  od centara  pružit će priliku mladim demo bendovima iz svog kvarta da  nastupe na otvorenoj sceni  centra. Koncerti će se održati u petak 14. i subotu 15. lipnja.

Kvart Trešnjevka 

Demo scena Trešnjevke nastupit će 14 .lipnja na otvorenoj sceni igrališta OŠ.Prečko, Dekanići 6. Od svih pristiglih prijava članovi žirija u sastavu : Renato Metessi, Ante Perković i Branko Kostelnik odabrali  su četri najbolja benda, a to su –  Spremište, Hren, D“ gump  i Eke Buba.  Uz nastupe demo bendova, iza 18 sati, održat će se već tradicionalni festival Zadnja stanica Prečko. Na koncertu nastupaju – Plava trava zaborava, Davorin Bogović, Adastra i drugi.

BENDOVI:

eke bubaEkeBuba –  rock n roll demo bend. Diskografija se sastoji od 4 izdanja – EkeBuba (2011), Attack!Live (2012), Prvi si i svi te mrze (2012) i Schmecks, snimljen 2013. godine. Osim na Zagrebačkoj, bend paralelno djeluje i na Londonskoj underground sceni.
https://www.facebook.com/ekebubapage

hrenHren je punk/rock bend sa primjesama svega i svačega,nastao spajanjem bendova IXD i Dwaster. Službeno i aktivno djeluje od 1.1.2010. Od tada je odradio podosta nastupa.

http://hren.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/hrenjeboton

neobavezno_17344_vZagrebački bend Spremište nastao je u podrumu jedne crkve na Knežiji zbog nedostatka životnog sadržaja dvojice osnovnoškolskih prijatelja, kojima se nakon jedne probe priključuje i treći prijatelj iz razreda pod isprikom kako, unatoč glazbenom neznanju, posjeduje instrument. Tako trojac nadobudno počinje s vježbanjem prvobitno, ni manje ni više nego kaubojskih pjesama, te uoči prvog nastupa u dvorištu crkve bendu i pjevač. Od 2005. godine bend djeluje u nepromijenjenom sastavu, te u zadnje 3 godine obilazi gotovo svaki klub Zagrebu i okolici u kojem ima žive svirke (Medika, Sax, Kset, Hard place, Lapsus, Praćka, Route66, Soba, Time, INbar, Autsajder,…), dok najvećim uspjehom smatraju nastup na “Imagine festivalu 2007.” i MUN festu 2010., te na nekoliko motorijada u okolici Zagreba.
https://www.facebook.com/spremiste

d gump2D’Gump
Ambient / Experimental / Rock
Predvođeni ženskim vokalom – Ivanom Pavlović, koja osim što pjeva svira i flautu, D’Gump izvodi glazbu na tragu bendova poput Porcupine Tree, Portishead, a od domaćih izvođača vole se usporediti s Urbanom. Kako sami kažu – ‘spojili su moderni progressive rock s klasičnim elementom s dubokim tekstovima i melodičnim refrenima. Članovi benda su: Ivana Pavlović – vokal/flauta; Josip Antolić – bas gitara; Ivan Mađerić – bubanj; Luka Prša – gitara.

 

http://youtu.be/NMfrYYzjd7k 

Najbolja dva  kvartovska demo benda dobiti će:
Mogućnost organiziranja koncerta prema dogovoru,
Izdavanje nosača zvuka s izborom najboljih,
Snimanje cijelog događanja i objavljivanje u obliku dokumentarnog filma.

 kvartura_plavi_rgb_mali

KvARTovski DEMO BENDOVI 2013/ KvART Trešnjevka
Skip to content