“Ana K.”

30. 6. / 18:00 / rock-mjuzikl “Ana K.” / velika dvorana

Dramski program ovogodišnjeg, Trećeg ljetnog diskonta kulture, otvara predstavljanje rock-mjuzikla “Ana K.” Teatra Medley. Trpimir Jerković je sa svojim suradnicima, po istom receptu po kojem je nastao hit “Antigona ili pro(c)kletstvo roda” okupio svoje suradnike. U pozadini su vrsni profesionalni rock glazbenici, a pjevaju, glume i plešu daroviti i energični početnici. Ansambl je sačinjen od dvadesetak izvođača i toliko suradnika. na predstavljanju 30. lipnja u 18 sati, bit će prikazani i uživo izvedeni ulomci iz predstave kojoj je Tolstojeva “Ana Karenjina” tek nadjenula ime i postavila izazov za preispitivanje je li uopće danas moguća ljubavna priča ispričana bez ironije.

“Emigranti” 

15. 7. /  20.30 / “Emigranti” / UAOS / velika dvorana

“Emigranti” Slawomira Mrozeka dramsko su remek-djelo poljskog autora u doba željezne zavjese. Ugošćujemo Umjetničku akademiju iz Osijeka i njene studente. Mrozek opisuje život dvojice poljskih emigranata. Tijekom jedne noći na vidjelo dolaze mnoge tegobe i strahovi ljudi koji su osuđeni na boravak u tuđem i nepoznatom svijetu, a uz to se i demistificiraju priče o ljepotama i bogatstvu života u tuđini. Glume studenti  UAOS vođeni svojim profesorom, mentorom Jasminom Novljakovićem koji je studirao i živio godinama u Poljskoj, prevoditelj je s tog jezika i odlično poznaje tamošnje kazalište i kulturu. Ovako nastavljamo suradnju s osječkom akademijom započetu još na prvom diskontu, nastavljenu lani s predstavom „Zoološka priča“…

redatelj: Jasmin Novljaković

glume: Antonio Jakupčević i Krešimir Jelić

 

 

Trešnjevački taubek

Trešnjevački taubek

 

17. 7. / 20.30 / Trešnjevački taubek / Hrvatski radio Dramski program / atrij CeKaTea

Komedija “Trešnjevčki taubeki” nastala je po narudžbi Trešnjevčana i CeKaTea. Naime, od prvog Ljetnog diskonta Ivan Bauer gostuje kod nas sa svojim komedijama o zagrebačkim purgerima, čuvajući i bilježeći urbanu kajkavštinu koju sve rjeđe možemo čuti na zagrebačkim ulicama. Zamoljen da napiše nešto i o trešnjevačkim Zagrepčanima domislio se i takok su nastali “Trešnjevački taubeki”. Za one koji neznaju, taubeki su golubovi, riječ je o ljubavnoj priči. Poslije javnog emitiranja radio-komedije slijedi prigoda za razgovor s Ivanom Bauerom i njegovo urednicom Katjom Šimuinić. Praizvedba je bila na Hrvatskom radiju u veljači ove godine.

Tekst: Ivan Bauer

Glume: 

režija: Dejan Šorak

Urednica: Katja Šimunić

 

 

Skip to content