Kvaka 808 radijska je emisija o suvremenoj hrvatskoj književnosti koja se emitira svake druge nedjelje od 18 do 19 sati na Radiju 808. Nela Simić voditeljica je kazališno-radijsko-televizijskog javnog sučeljavanja i promoviranja književnika i književnosti u suradnji sa CeKaTe-om. Uz pomoć publike u dvorani CeKaTe-a, televizijskih kamera i radijskih mikrofona omogućit će trenutak pozornosti knjizi i onima koji je stvaraju. Sredinom prosinca ugostila je Nenada Bartolčića i Anu Profetu iz Bookse, a siječanjska će emisija, ponovo pred publikom CeKaTe-a i u interakciji s njom, ugostiti Kseniju Kušec i Karmelu Špoljarić, a tema će biti “žensko pismo”.

Pozornost dajemo zajednici koja se stvara oko književnosti i književnih klubova, jer, kako reče Nenad Bartolčić: “Književnost je gotovo posve nestala iz mainstream medija!”

„Želja nam je slušateljima ponuditi dodatan edukativno zabavni sadržaj koji bi pomogao u promocije emisije i privukao ne samo slušatelje već i gledatelje. Koncept koji smo zamislili jest održati radijsku emisiju u istoj formi kako bi u eteru zvučala kao i do sada, ali je u kazalištu raščlaniti na novinarske forme tj. rubrike i prikazati je kao kazališnu predstavu“, kaže autorica i voditeljica programa Nela Simić. Osim na internetskom Radiju 808 i na velikoj pozornici Centra za kulturu Trešnjevka, emisija će se moći pratiti i preko videozapisa. Snimaju učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

Ulaz je besplatan, sudjelovanje u razgovoru dobrodošlo.

 

 

 

RADIO TEATAR: Kvaka 808 / 18. 1. / 18.00
Skip to content