Otvoreno pismo ravnateljima, profesorima, voditeljima dramskih skupina osnovnih i srednjih škola

 

 

POZIV DJELATNICIMA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA

Centar za kulturu Trešnjevka, u okviru kazališne djelatnosti svog Teatra na Trešnjevci, pokreće veliki projekt „Kazalište u kvartu – škola u kazalištu“, u suradnji s Gradskim uredom za kulturu, obrazovanje i šprt. Prvi događaj u nizu bit će 2. veljače, u 20 sati, na velikoj pozornici Centra za kulturu Trešnjevka, (Park Stara Trešnjevka 1). Prvo će biti  predstava E. Rostanda „Cyrano“ u režiji Ivice Kunčevića i Teatra Manje je više. (Glume Goran Grgić, Nataša Dangubić, Hrvoje Klobučar, Žarko Savić i Filip Riđički).

Pozvani su ravnatelji, pedagozi, psiholozi i profesori osnovnih i srednjih škola. Poslije predstave uslijedit će razgovor s ansamblom, autorima i prisutnim profesorima.

Teme:
1. Dramska pedagogija i pedagogija dramskom umjetnošću u vremenu kojim vladaju elektronski mediji.

2. Kako se danas izvoditi vrhunsku literaturu na pozornici za publiku koja dolazi

3. Kako ojačati suradnju Centra, škole i kazališta
Teme:
1.    Dramska pedagogija i pedagogija dramskom umjetnošću u vremenu kojim vladaju elektronski mediji.

2.    Kako danas izvoditi vrhunsku literaturu na pozornici za publiku koja dolazi

3.    Kako ojačati suradnju Centra, škole i kazališnih umjetnika.

Centar za kulturu Trešnjevka u sklopu svoje kazališne djelatnosti pod okriljem Teatra na Trešnjevci, pozvao je na suradnju kazališne umjetnike i nezavisne kazališne skupine da se oformi program i projekt Kazalište u kvartu – škola u kazalištu. Osim predstave „Cyrano“ ista ekipa priprema i predstavu Marina Držića „Skup“. Ovaj je naslov dio srednjoškolske lektire i premijerno će biti izveden na pozornici CeKaTea potkraj ožujka ove godine. Slijedi Sofoklova „Antigona“, ali u novom ruhu, kao rock-mjuzikl, a već se izvodi predstava Ivana Kušana „Ljubav ili smrt“ u režiji Renata Carole Gatice i Dječjega kazališta Smješko, što je dio osnovnoškolske lektire.
Ovim projektom i naslovima koje smo naručili i pomogli da iziđu kao predstave, pokušavamo pobuditi razumijevanje i interes za literaturu i kazalište, nastojimo senzibilizirati osobito mladu publiku za danas, čini se, zaboravljene moći kazališta i umjetnosti. Uostalom, kazalište je sinkretička umjetnost u kojoj se sastaju sve umjetnosti. Cilj Centra za kulturu Trešnjevka je da ovim projektom pruži mogućnost profesionalcima da se susretnu sa svojom publikom, a s druge strane tražimo podršku ravnatelja, pedagoga, psihologa i profesora u školama i istovremeno im nudimo priliku da sudjeluju u kreiranju pozornice CeKaTea kao mjesta na kojem se uči i stvara kazalište, umjetnost i publika.

Ulaz na predstavu je slobodan, kao i sudjelovanje u razgovoru. Svoj dolazak najavite na tnt@cekate.hr ili na broj telefona 3695 457 ili jednostavno isprintajte ovo pismo i na blagajni preuzmite ulaznice.

 

Srdačan pozdrav!
Ravnateljica Centra za kulturu Trešnjevka
Ljiljana Perišić, prof.

MEDIJI O PROJEKTU

Hrvatska radio-televizija: Kazalište u kvartu – škola u kazalištu

Cropix: Kazalište u kvartu – škola u kazalištu

Gimnazija Tituša Brezovačkog

 

Skip to content