„Inspektor na zadatku“ u CeKaTeu

U ponedjeljak,  21. prosinca, u 19 sati, na velikoj pozornici CeKaTea bit će premijera predstave „Inspektor na zadatku“ Teatra Don Hihot i CeKaTea.

Riječ je o predstavi u sklopu EU projekta, a pdržava je Grad Zagreb te Ured za javnu nabavu i CeKaTe. Tema je štednja energije. Euronet 50/50 MAX je europski projekt koji se odvija u desetak država u Europi i ukazuje kako djeca mogu i sama pridonijeti uštedi energije štedeći vodu, plin i struju.

 

SAŽETAK
Inspektor dolazi na provjeru. Djevojčica , priznaje da je igrala igrice na računalu i komunicira preko mobitela i računala s prijateljicom. Inspektor je savjetuje neka se sastane s prijateljicom uživo. Mogu zajedno učiti, manje telefonirati i tako štedjeti energiju.

Kućanica pere rublje rukama, na „rifljači“. Savjetuje je inspektor neka koristi  mašinu za rublje. Tako će potrošiti manje vode… Školski domar karadomice radi kućicu za pse, ne popravlja prozore na  školi. Zato se plin za grijanje bespotrebno troši i energija se rasipa. Inspektor ga upozorava da treba štedjeti plin.

Predstava je vesela i edukativna. Uživo se pjevaju songovi…

Ovaj trogodišnji projetk Euronet 50/50 provodi se u nekoliko zamalja Europske unije.

Kraj predstave je interaktivan. S djecom u publici zameće se rasprava o mogućnostima uštede energije u svakodnevici.

Autor, dramaturg, redatelj: Lana Bitenc

Glumci: Matija Major, Lana Bitenc

Trajanje: 40minuta

Uzrast: 6 – 14 godina
"Inspektor na zadatku", Teatar Don Hihot

PREMIJERA PREDSTAVE: “Inspektor na zadatku” / 21. 12. / 19:00 / ulaz besplatan
Skip to content