Premijera predstave Nine Horvat i Marine Petković Liker “S/nalazim/se” bila je 25. studenog u 20 sati na velikoj pozornici. Kako preživjeti u sveopćem kaosu bez veći posljedica? Tinejdžeri su podvrgnuti pritiscima sa svih strana – sve treba brže, bolje i više.


“S/nalazim/se”  je predstava o pitanjima, odgovorima, komunikaciji, filofobiji, (ne)uspjehu, sreći, slučajnostima, tračanju, kašnjenju, strahu, očekivanjima, neugodi, pritiscima, željama i još mnogo čemu. Tinejdžere muči cijeli niz problema, neki su lako rješivi a neki ne… Postavljaju si mnoga pitanja na dio kojih je lako naći odgovor no za odgovorima na neka od njih tragat će cijeli život.


Gdje želim biti sutra? Dajem li druge prilike? Vjerujem li ljudima? Čega se najviše bojim? Jesam li zadovoljan/na onim što imam? Do čega mi je stalo? Što ona ima, a ja nemam? Što mi treba da sve bude dobro? Je l’ ti stvarno nešto značim? Koji je smisao života?


Tekst je nastao kroz intervjue, grupne razgovore i zajedničke akcije srednjoškolaca, analizom stvarnih problema i izazova kojima su okruženi. Predstava pokušava govoriti upravo o onome što ih se tiče, bez da im se unaprijed pokaže što smiju a što ne smiju, što je za njih dobro a što nije.

 


Autorski tim:
Režija: Marina Petković Liker
Dramaturgija: Nina Horvat
Glazba: Darko Horvat
Video: Ivan Dobran
Igraju: Petra Težak, Filip Vidović, Ines Matić, Irena Štefančić, Luka Posilović, Filip Somek

 Fotografije snimio učenik Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Toni Bitunjac

 

Premijera: N. Horvat i M. Petković Liker / “S/nalazim/se”; 25. 11. / 20:00 / Teatar Tirena i TNT
Skip to content