Veliki povratak na kazališne daske,  po nekim kritičarima, zadnjeg ruskog klasika, poeme Moskva -Petuški, samizdatskog ruskog pisca Venedikta Jerofejeva. Ovo je priča o životu, ljubavi, prijateljstvima, nesporazumima, sreći i nesreći, o neuklopivosti u sisteme.  Moskva –Petuški je biografija ispričana putovanjem punim iznenađenja, zabavnih susreta i veselih razgovora začinjenih čuvenom ruskom votkom. Monodramu je režirao i adaptirao redatelj Jasmin Novljaković. Glazbu je napisao Igor D. Savin. U ulozi Venje  je  Ljubo Zečević.

Remek-djelo u kojem Venja ili Venjička, kako si pripovjedač tepa iz superiorne autorske pozicije, ne leluja nedokučivim sferama duha, nego se vuče po “dnu života”, putujući tek metaforički, u alkoholnom ludilu, kroz rusku i svjetsku književnost novijeg doba…’  (Irena Lukšić).

Venjička je bio sanjar. Pijani sanjar. Jedan od onih koji su gulili šljaku po ruskim vukojebinama i pisali beskompromisno bez želje da ikome podilaze. Venjička u ovom romanu – poemi kreće sa Kurskog kolodvora u Moskvi do kolodvora Petuški u posjet svojoj ljubavi. Usput će nabrojati i popiti skoro sve vrste votke, piva i vina. I, na koncu, u Petuške nikad neće stići. A pričao je Venja sa vagonskim anđelima, lebdjeli su oko njegove razbarušene glave pjevajući. Barhatno pivo je pljuštalo kao kiša, smjenjivali su se putnici, svjetla kolodvora i Venjina magnovenja, ali nikako nije mogao dospjeti u Petuške, baš kao što i cijeli život bezuspješno pokušava vidjeti Kremlj.

Produkcijska podrška i partner predstave je umjetnička platforma  Organizam IA.

Trailer za predstavu: http://vimeo.com/113600717

 

Ivanka Bičak

 

Rezervacija karata za predstavu:

pr@organizam.org  ili  mob. 099 6922 631

tnt@cekate.hr ; 01/3695-457,  ili osobna kupnja  u propagandi Teatra na Trešnjevci (prvi kat) radnim danom od 10 do 14 sati i jedan sat prije početka predstave (na blagajni u prizemlju)

Više informacija potražite na:

https://www.facebook.com/Predstava-MOSKVA-PETUSKI

https://hr-hr.facebook.com/kazalisnadruzina.bastien

https://hr-hr.facebook.com/ia.organizam

MOSKVA – PETUŠKI

prema istoimenoj poemi Venedikta Jerofejeva

U ulozi Venje – Ljubo Zečević

Redatelj – Jasmin Novljaković

Skladatelj – Igor D. Savin

Produkcija: Kazališna družina BASTIEN

Producent: Ljubo Zečević

Vizualno oblikovanje: Bernarda Cesar i Marija Juza/Organizam IA

Fotografija: Martin Horvat

Marketing & PR: Ivanka Bičak  pr@organizam.org

 

 

FOTOGRAFIJE PREDSTAVE

 

"Moskva Petuški", Ljubo Zečević

"Moskva Petuški, Ljubo Zečević

"Moskva Petuški", Ljubo Zečević

"Moskva Petuški", Ljubo Zečević

"Moskva Petuški", Ljubo Zečević

PREDSTAVA: “Moskva Petuški / 13. 10. / 20.00
Skip to content