Premijera Dramskog studija Teatra na Trešnjevci

LOV NA MUHE

 

„Ne znam kojim će se oružjem voditi treći svjetski rat, ali znam da će se četvrti voditi grančicama i kamenjem.“

Počinje li rat na ulici ili unutar četiri zida? Kako dolazi do raspada građanskog društva i gdje je granica između snage i moći? Narušava li se idila ljudima ili oružjem? Kako pojedinac može poremetiti društveni poredak i koliko dugo može opstati u takvom društvu? Kada kolektiv briše individualnost i kako se pretvara u mašinu za ubijanje? Kada kaos postaje potreba, a kada potreba postaje kaos?

Bavljenje društvenim pitanjima te vrste zahtijeva okvir koji je dovoljno čvrst da bi se dokazala univerzalnost problema, a istovremeno i dovoljno velik da se sadržaj unutar njega može protkati nitima drugog doba. Takav okvir pronašli smo u djelima Slawomira Mroźeka koji se 60-ih godina prošlog stoljeća spretno bavio sličnim temama i vješto ih premazivao slojem humora dovodeći ih ponegdje do razine apsurda te nam tako ostavio na raspolaganju niz satiričnih prikaza društva koji su nam poslužili kao platforma za traženje odgovora.  Kako bi Mroźeka univerzalnost bila još vidljivija, iskoristili smo transformativnu moć teatra i izgradili predstavu na margini između verbalnog i neverbalnog postavljajući pitanja kroz odnos između tijela i prostora, riječi i pokreta, statike i dinamike. Struktura triptiha poslužila je kao idealan prikaz gradacije nastanka kaosa od njegovog žarišta do vanjskih manifestacija. Predstava „Lov na muhe“ lov je na odgovore čija pitanja isplovljavaju na površinu svakodnevice u kojoj su se nalazile mnoge generacije prije nas i koja se iznova ciklički vraća i okupira prostor sadašnjice.

 

 

Glume:  Bruno Bucić, Danijel Benić, Sindy Vuković, Petra Sedlanić, Martina Mikša, Pavle Kladarin, Tea Šimičić, Renata Kaurin i David Belas

Tekst: Slawomir Mroźek (iz drama „Triptih o pijetlu i liscu“, „Tango“ i „Imigranti)

Osmislili i postavili: Vesna Stilinović, David Belas i Renata Kaurin

Premijera: 19. lipnja u 20 sati, Centar za kulturu Trešnjevka. Ulaz slobodan.

Fotografije s premijere predstave “Lov na muhe”

 

Lov na muhe, Mrožek, Dramski studio TNT-a, Vesna Stilinović

 

"Lov na muhe", Mrozek, Dramski studio TNT, Vesna Stilinović

Slawomir Mrožek, Lov na muhe, Dramski studio TNT-a, Vesna Stilinovićs polaznicima na probi

PREMIJERA: Lov na muhe / 19. 6. / 20.00 / Dramski studio TNT /  ulaz slobodan

Posljednje iz kategorije: Teatar na Trešnjevci

Skip to content