Kazalište Prijatelj  predstavlja urnebesnu predstavu „Igra se nastavlja“ u kojoj dijete uz najobičnije stvari može biti štogod zaželi.
Otac je klaun, umoran dolazi s posla nakon što je zabavljao nepoznate ljude. No, sin i kći se žele igrati i zato: Igra se nastavlja.

Kazalište Prijatelj predstavom „Igra se nastavlja“ pokušat će pokazati i dokazati da u ovo vrijeme kada se poezija sve manje i čita i piše Vitezovo djelo još uvijek može djeci biti zanimljivo i privlačno kao i svaka druga dječja igra.

Cijena ulaznice je 30 kuna. 

Rezervacije: 01/3027 411; tnt@cekate.hr

Poezija i računala
Poezija ne pripada prošlosti i u vrijeme računalnih igrica još uvijek se može uspješno boriti za dječju naklonost. Koliko je pak ona važna u odgoju i obrazovanju djeteta i nije potrebno posebno objašnjavati.  Poezija je igra, ali i igrajuća spoznaja. Znanje, racionalno i emocionalno,  koje kroz nju dobijamo ostaje u nama cijeli život, lakše u nas „ulazi“ a teže se zaboravlja. U tom smislu predstava „Igra se nastavlja“ bit će važan doprinos i „osvježivač“  predškolskog i školskog približavanja poezije djeci.


Jer igra je za tebe važna

Također u predstavi se ističe važnost same IGRE za razvoj i odrastanje djeteta. Kao i kod drugih živih bića i kod ljudi igra je priprema za život, a u naše vrijeme ona je potpuno zanemarena. Roditelji se očajnički trude da u djecu tijekom djetinjstva „uliju“ što više „korisnih“ znanja, a veseli dječji smijeh svojstven igri sve se rijeđe čuje. Što je najgore, ono vrijeme koje je i predviđeno za igru pretvara se u samotničko buljenje u ekran. Zato: poigrajmo se zajedno!

Izvedba: Kazalište Prijatelj
Tekst: Grigor Vitez
Glume: Anja Đurinović/Selma Mehić, Jan Novosel, Hrvoje Zalar
Scenografija: Martin Zalar
Dramatizacija i režija: Hrvoje Zalar

Dob: 3+

 


 

Fotografije “Igra se nastavlja”, snimio Želimir Ciglar

 

 

Predstava za djecu “Igra se nastavlja” / 14.5. u 16.30 sati
Skip to content