Premijera predstave “Log In – Log Out” Dramskog studija TNT bila je na velikoj dvorani Centra za kulturu Trešnjevka u četvrtak, 10. svibnja u 20 sati. Voditeljica je Svetlana Patafta, a glumili su učenici sedmih i osmih razreda: Karla Mesek, Karla Roksandić, Franjo i Filip Sakoman, Laura Medvarić, Marina Lotina i Mia Mikulić. Ulaz je bio slobodan.
Predstava se bavi temom virtualnog umrežavanja, facebookom, a poslije nje bio je razgovor s publikom i predstavljanje rada Dramskog studija.

Polaznici Dramskog studija TNT Centra za kulturu Trešnjevka iz Zagreba – grupe 7. i 8. razreda osnovne škole pod vodstvom akademske glumice Svetlane Patafta progovaraju i o svom iskustvu i otkrivaju za što sve mladi njihove dobi koriste tu mrežu i kako preko nje grade potpuno novi sustav komunikacije. Svjetlost je oblikovao Zdenko Trandler.
Predstava “Log In – Log Out” temelji se na osobnim iskustavima polaznika grupe, kao i na iskustavima njihovih prijatelja i rođaka. Predstava je prikazana na 35. susretu kazališnih amatera Zagreba u Kulturnom centru na Peščenici.

Tada su videoprojekcijama predstavljeni članovi Dramskog studija koji su bili odsutni. Ovaj su put bili svi, pa je predstava odigrana bez videa.
Poslije predstave bio je razgovor s roditeljima, a tema je, jasno, bila umrežavanje preko društvenih mreža. Ustanovilo se da je samo jedna mama upućena u rad na fejsu i koristi ga isključivo za razgovor s rođacima u Americi.
Na predstavu je došao i mladić koji je upisao ove godine srednju školu, a u studiju je bio tri godine. Lijepo iznenađenje za sve.

Svetlana Patafta već desetu godinu radi u Dramskom studiju. Idućeg četvrtka (17. 5. 2012.) vodi svoje polaznike na predstavu Marija Kovača „Od kolijevke, pa do groba…“ u Dječje kazalište Dubrava. Početkom lipnja, vjerojatno 3. lipnja, bit će predstavljanje rada mlađe grupe polaznika Dramskog studija Teatra na Trešnjevci.

 

Premijera Dramskog studija TNT
Skip to content