„Dobrica Dabar“ Lane Bitenc  u TNT-u

Kazališna družina Don Hihot odigrala je premijeru predstave „Dobrica Dabar“ na sceni TNT CeKaTe 16. veljače u 18 sati.

Naslovnu ulogu Dobrice Dabra glumi Damjan Simić

Teatar na Trešnjevci ugostio je družinu koja pita najmlađu publiku ovo:  „Hoću li uspjeti strah pobijediti“. Posrijedi je ekološko-edukativna predstava o tome kako je dabar postao – zaštićena vrsta. Kako prepoznati tko ti je pravi prijatelj? Gdje pronaći podršku kad ti je najpotrebnija? Kako prebroditi svoj najveći strah? Sve su to pitanja koja muče Dobricu Dabra. Cijeloga života bio je strašljiv i odgađao stvari kojih se boji. Jednog dana odlučuje suočiti se sa svojim strahom: nabavit će čarobni napitak za hrabrost! Ali ništa nije lako. Kako bi ga dobio, mora obaviti pet zadataka koji će ga suočiti s njegovim najvećim strahovima. Hoće li uspjeti ili će strah njega pobijediti?
Saznajte odgovor u ovoj čarobnoj glumačkoj-lutkarskoj predstavi, u kojoj će, uz raskošne kostime i nevjerojatne glumačke kreacije, djeca shvatiti vrijednost pravog prijateljstva i to da se trudom sve prepreke mogu svladati. Ulaz na premijernu izvedbu bio je slobodan.

Sanja Milardović glumi u predstavi niz uloga i animira lutke

Predstavu  je zamislila Lana Bitenc, naslovnu ulogu glumi Damjan Simić, partnerica mu je Sanja Milardović. Kostimografkinja i scenografkinja  je Iva Šimunović, lutke je izradila Vladimira Šančić, glazbu skladao Adam Luka Turjak. Oblikovatelj svjetla je Zdenko Trandler.

Reprizne su izvedbe bile u petak 17. i 24 veljače u 10 i 13 sati.

Premijera “Don Hihota” u TNT-u
Skip to content