Noćna igra s Jesenjinom

13. 5. / 20.00 / gostovanje HNK Šibenik / velika dvorana CeKaTea

Hrvatsko narodno kazalište Šibenik gostuje na Trešnjevci svojom nedavnom premijerom. U jednoj noći dvoje mladih glumaca Jakov (Jakov Bilić) i Marija (Franka Klarić) imaju posljednju probu drame koja tematizira početak ljubavne veze Galine Benislavske i Sergeja Jesenjina. U napetoj noći s jedne strane prožetoj poetskim ljubavnim scenama zavođenja između pjesnika i Galine, a s druge začecima romanse između glumaca Jakova i Marije, međusobno se isprepliću i pretaču dva svijeta (prošli i suvremeni) koja u vremenskom odmaku od stotinjak godina tematiziraju slične probleme (ljubav, korupciju političara, predrasude prema kazalištu i glumcima, iskvarenost društva…).

Tragična priča završava najavom samoubojstva kroz snove koji opterećuju Jesenjina i Galinu. Jesenjin je počinio samoubojstvo navodno ispisujući stihove svoje pjesme Do viđenja druže, do viđenja vlastitom krvlju, nakon čega se objesio, a ubrzo si je i Galina oduzela život na njegovom grobu ne mogavši preboljeti smrt ljubavi svog života.

Autor drame: Dubravko Jelačić Bužimski

Redatelj: Jasmin Novljaković 
Scenograf: Branko Lovrić Caparin 
Kostimografkinja: Sara Lovrić Caparin
Glazba: Igor Savin
Oblikovatelj svjetla: Josip Bakula
Ton: Pavle Karega
Inspicijent: Sergej Mioč
Glume: Franka Klarić, Jakov Bilić

Cijena ulaznica je 50 kuna, za umirovljenike i studente, te kupce pet i više ulaznica cijena je 30 kuna. Rezervacije: tnt@cekate.hr ili tel. 01/3695 457.

"Noćna igra s Jesenjinom", HNK Šibenik 2015

 

"Noćna igra s Jesenjinom", Franka Klarić i Jakov Bilić

 

"Noćna igra s Jesenjinom", Franka Klarić i Jakov Bilić

 

"Noćna igra s Jesenjinom", Franka Klarić i Jakov Bilić

 

"Noćna igra s Jesenjinom", Franka Klarić i Jakov Bilić

ZAGREBAČKA PREMIJERA: Noćna igra s Jesenjinom / HNK Šibenik / 13. 5. / 20.00
Skip to content