Euritmijska predstava Nevidljivo u vidljivom


U nedjelju (18. studenog 2012.), u 19 sati, na velikoj pozornici Centra za kulturu Trešnjevka bit će plesna predstava “Nevidljivo u vidljivom”. Posvećena je obilježavanju stotinu godina euritmije. Za tu prigodu Zagrebački euritmijski Ansambl Iona priredio je osebujan program kojim će biti euritmijski interpretirana glazbena i književna djela J. S. Bacha, F. Chopina, E. Satiea, C. Chaplina, D. Pejačević, G. Krkleca, M. Dizdara, C. Morgensterna, J. W. Goethea, W. B. Yeatsa… Proslavu ove obljetnice uveličat će i nastupi renomiranih euritmista: Isolde Sagrestano (Else Klink Ensembl), Ute Diedrichsen (Else Klink Ensembl) i Dragana Vučkovića (Jantar Bühne).

„Ljudsko obličje proisteklo je iz pokreta. Euritmija je nastavak božanskog pokreta, božanskog obličja u čovjeku. Čovjek se pomoću euritmije približi božanskom više nego što bi to mogao na neki drugi način“, rekao je dr. Rudolf Steiner, utemeljitelj euritmije.

N A S T U P A J U

Euritmisti:
Vida Talajić Čuletić
Mario Čuletić
Uta Diedrichsen
Alen Guca
Ana Holjevac
Mirna Kuže
Isolda Sagrestano
Dragan Vučković
Mladen Zovko

Oblikovanje govora:
Yvonne Graf
Sven Medvešek
Glazba:
Wolfgang Ernst Bauer
Ines Domitrović Maksimovska
Oblikovanje svjetla:
Dušan Maksimovski
Zdenko Trandler
Zagrebački euritmijski ansambl IONA 2004. godine postaje umjetničkom organizacijom otkada natupa u zemlji i inozemstvu (Irska, Engleska, Švicarska, Austrija, Slovenija, BiH). Dosadašnjim radom Ansambl Iona interpretirao je euri-tmijskom umjetnošću brojna djela hrvatskih i inozemnih književnika i skladatelja te je uprizorio niz cjelove-černjih predstava kao i raznovrsne predstave za djecu. Surađujući s brojnim umjetnicima iz različitih domena dramske, glazbene, likovne i plesne umjetnosti Ansambl Iona svojim radom uvelike pridonosi promoviranju euritmijske umjetnosti pokreta.

Zagrebački euritmijski ansambl Iona
Vida Talajić Čuletić, umjetnička voditeljica
e-mail: ensemble.iona@gmail.com

Skip to content