PREMIJERA KOMIČNE OPERE: Raspjevani farmaceut u TNT-u

9. 6. / 20:00 / Ljekarnik, premijera Aplauz teatra / CeKaTe 

Komična opera Josepha Haydna “Ljekarnik” bila opet izvedena 5. i 9. lipnja, u 20 sati na velikoj pozornici Centra za kulturu Trešnjevka. Izuzetno posjećena premijera bila je 5. lipnja, publika je oduševljeno pozdravila pjevače, tražila se karta više. Tako je bilo i na reprizi.

Marko Juraga režirao je u okviru Aplauz teatra komičnu operu u jednom činu „Ljekarnik‟ Josepha Haydna. Libreto je napisao Carlo Goldoni, dirigent je Darijana Blaće Šojat. Pjevaju Henrik Šimunković / Antonijo Brajković, Mia Domaćina, Nikša Radovanović i Mario Bokun. Komična opera „Der Apotheker“ napisana je 1768. godine i  načešće je na reperoaru bečke opere.  Riječ je o urnebesnom ljubavnom četverokutu. U pratnju klavira na pozornici će se odvijati žustri glazbeni dijalozi mladih pjevača. Više o predstavi na portalu Aplauz teatra: “Ljekarnik” Aplauz teatra.

Karte ste mogli znatno jeftinije pribaviti u okviru portala Kolektiva: Kolektiva za “Ljekarnika” . Moći ćete ih i ubuduće rezervirajte izravno na broj mobitela  095 564 01 41     ili na adresu: aplauz@aplauz-teatar.hr

Duhovita opera Josepha Haydna nastala je prema predlošku, jednog od najvećih komediografa svojeg vremena, Carla Goldonija.

Komična opera “Der Apotheker” napisana je 1768. godine i originalno je bila napisana u tri čina. Potkraj 19. stoljeća dr. Robert Hirschfeld operu je preradio u jednočinku. Obje se verzije izvode na mnogim svjetskim opernim pozornicama. Najčešće je bila na reperoaru bečke opere.

SAŽETAK

Mengone, zbog svoje ljubavi prema Grilletti zapošljava se kod njezinog patrona, starog ljekarnika Sempronia, iako ne zna ništa o ljekarništvu. Sempronio se zanima samo za vijesti, te je cijeli dan zabavljen novinama što ljubavnicima daje priliku da provode više vremena zajedno. No, i mladi bogataš Volpino također je zaljubljen u Grillettu i pokušat će ju zaprositi od Semprona, kao i Mengone. I kao da nije dovoljan ljubavni trokut, situacija će navesti i Sempronia da zaprosi Grillettu tako da cijelu komediju još dodatno začinjava urnebesni ljubavni četverokut.

Skip to content