Noć kazališta: predstave „S/nalazim/se“ i „I živjeli su dugo i sretno“

17. 11. / 20:00 / S/nalazim/se / Teatar Tirena i Teatar na Trešnjevci / autorice Marina Petković Liker i Nina Horvat

Centar za kulturu Trešnjevka i njegov Teatar na Trešnjevci pripremaju čak dvije predstave za Noć kazališta. Ulaz je slobodan, a karte preuzmite u propagandi TNT-a ili dva sata prije predstava! Prva je „S/nalazim/se“ i nastala je kroz intervjue, skupne razgovore i zajedničke akcije srednjoškolaca, analizom stvarnih problema i izazova kojima su okruženi. Predstava pokušava govoriti upravo o onome što ih se tiče, bez da im se unaprijed pokaže što smiju a što ne smiju, što je za njih dobro a što nije.

Tinejdžeri su podvrgnuti pritiscima sa svih strana – sve treba brže, bolje i više. Postavlja se pitanje kako u sveopćem kaosu preživjeti bez većih posljedica. Redateljica je Marina Petković Liker, dramaturginja Nina Horvat.
S/nalazim/se je predstava o pitanjima, odgovorima, komunikaciji, filofobiji, (ne)uspjehu, sreći, slučajnostima, tračanju, kašnjenju, strahu, očekivanjima, neugodi, pritiscima, željama i još mnogo čemu. Tinejdžere muči cijeli niz problema, neki su lako rješivi a neki ne… Postavljaju si mnoga pitanja na dio kojih je lako naći odgovor no za odgovorima na neka od njih tragat će cijeli život.
Gdje želim biti sutra? Dajem li druge prilike? Vjerujem li ljudima? Čega se najviše bojim? Jesam li zadovoljan/na onim što imam? Do čega mi je stalo? Što ona ima, a ja nemam? Što mi treba da sve bude dobro? Je l’ ti stvarno nešto značim? Koji je smisao života?
Tekst je nastao kroz intervjue, grupne razgovore i zajedničke akcije srednjoškolaca, analizom stvarnih problema i izazova kojima su okruženi. Predstava pokušava govoriti upravo o onome što ih se tiče, bez da im se unaprijed pokaže što smiju a što ne smiju, što je za njih dobro a što nije.
Autorski tim:
Režija: Marina Petković Liker
Dramaturgija: Nina Horvat
Glazba: Darko Horvat
Video: Ivan Dobran
Igraju: Petra Težak, Filip Vidović, Ines Matić, Irena Štefančić, Luka Posilović, Filip Somek

17. 11. / 22:30 / „I živjeli su dugo i sretno“ / Akademija dramske umjetnosti i Teatar na Trešnjevci CeKaTea / red. Frana Marija Vranković

U suradnji Teatra na Trešnjevci Centra za kulturu Trešnjevka i Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu nastala je nesvakidašnja predstava, kao rezultat skupnog autorskog rada. Dolazi li itko danas ikome na bijelome konju?! Treba li živjeti drukčije i drukčije se ponašati u novom vremenu? O svemu tome i još koječemu govori predstava: „I živjeli su sretno“! Nina Horvat
I živjeli su sretno… ?

Što bi bilo da su poznati likovi prinčeva iz bajki Trnoružica, Pepeljuga, Snjeguljica i Mala sirena živjeli u današnjem vremenu? U vremenu u kojem se gotovo sve svodi na izgled i novac Trnoružičin princ i dalje vjeruje u ljubav i misli da će nakon što izrekne svoje sudbonosno ‘uzimam’ sve biti savršeno. Za manje od 24 sata ženi se Trnoružicom i doima se iznimno sretnim, no ostali prinčevi mu pokušavaju objasniti da ništa nije onako kako se čini – nek’ bježi dok još može jer nema pojma što ga čeka! I živjeli su sretno…? kroz anegdotalno i bezbrižno čavrljanje četiri princa, bez bijelog konja, koji žive u modernom svijetu, dekonstruira bajku i sretne završetke.
Režija: Frana Marija Vranković
Igraju: Ivan Bošnjak (Trnoružičin), Ivan Magud (Pepeljugin), Adrian Pezdirc (Snjeguljičin), Filip Vidović (Sirenin)

Noć kazališta u Teatru na Trešnjevci / ulaz slobodan
Skip to content