Na nedjeljnoj matineji 20. siječnja 2013. u 11.30 sati bit će lutkarska predstava za djecu Ludwiga Bauera „Ronilac bisera“. Navedite barem jedan naslov knjige tog uvaženoga književnika i osvojite dvije ulaznice za matineju. Odgovor pošaljite na tnt@cekatehr!

Lutkarska predstava za djecu Ronilac bisera projekt je mladih hrvatskih lutkarica Morane Dolenc i Sanje Milardović. Sanja je diplomirala na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, smjer gluma i lutkarstvo, a Morana u Charleville-Mezieresu lutkarstvo i teatrologiju na Sorbonne Nouvelle, Paris3 u Parizu u Francuskoj. Vodi radionicu lutkarskog studija Dramskog studija Teatra na Trešnjevci za najmlađe polaznike.

Predstava Ronilac bisera inspirirana je istoimenom slikovnicom Ludwiga Bauera poznatog hrvatskog pisca. Priča je to o Žicu, posljednjem roniocu bisera na našem moru. Žic nam priča priču o baki Luciji, djedu Šimunu, njihovoj prekrasnoj nećakinji Brnistri i životu na malom otoku. Svake godine, početkom jeseni otok posjećuje Apriori Apropos, grčki trgovac. Otočani bi Aprioria uvijek lijepo ugostili, ali nikada ništa nisu kupovali, jer sve što im je trebalo uzgajali su na otoku. Ali Apriori nije dolazio na otok prodavati svoju robu. On je dolazio zbog lijepe Brnistre…

Autor teksta: Ludwig Bauer
Scenografija i lutke: Drago Dolenc
Glazba: Nenad Brkić
Glume: Morana Dolenc i Sanja Milardović

Cijena ulaznica je 25 kuna, kupite li ih četiri, petu darujemo.

 

Matineja za djecu: “Ronilac bisera”, lutkarska predstava / 20. 1. / 11:30
Skip to content