Iz Slavonskog Broda, izravno na pozornicu CeKaTea, u saonicama, stiže ona: “Snježna kraljica”

Hans Christian Andersen jednom je prilikom rekao: „Kada želim nešto poručiti odraslima, tada priču ispričam djeci, znajući da su roditelji u blizini i slušaju…” Kazalište, kao prostor  iskrene igre dopušta nam da vjerujemo u bajke. Iako se smatra kako su bajke namijenjene samo djeci, one i odraslima mogu ponuditi odgovore na mnoga životna pitanja.

“Snježna kraljica” prvi put je objavljena 1845. godine , a još uvijek toliko aktualna da  postavlja  ista pitanja koja i mi danas postavljamo sebi, upravo sa time smo se i mi sreli ulazeći u ovu svevremenu bajku.
Slojevita je  to bajka o dvoje djece, o Kayu i Gerdi, koji, kako se radnja odvija, postaju predstavnici s jedne strane  hladnog, kritičnog i neosjetljivog uma, a s druge strane naivno nevinog i emocionalnog mentaliteta koji kreću na veliko putovanje  odrastanja.  Andersen na kraju  bajke  piše da su «djeca» prilikom svojeg povratka kući otkrila da su «odrasla», a mi dodajemo sa “novom spoznajom”.
Ukoliko ponovno ne steknemo neposredan, nesputan i otvoreni stav prema životu koji je obično karakteristika  djece,
i ukoliko ne naučimo imati razumijevanja, biti tolerantni i opraštati, što su karakteristike prave ljubavi prema bližnjem, naše humane osobine, osobine odraslih, mi se ne možemo nadati da ćemo riješiti misterij života i da ćemo doživjeti život kao božanstvenu i čudesnu bajku, što on i jest, uvijek je bio i nastavit će biti kroz čitavu vječnost.

Prema motivima bajke Hansa Christiana Andersena

Snježna kraljica, Kazališna družina IBM

Scenarij, režija i koreografija: Branko Banković
Oblikovanje kostima i lutaka: Valentina Srnojević
Izbor glazbe: Branko Banković
Montaža glazbe: Ivan Barišić

Glume:
Anamarija Vlajnić…Gerda
Bruno Brinzej…Kay, Gavran, Razbojnik
Darija Vlajnić…Baka,Vrana, Razbojnik, Čuhonka
Valentina Srnojević…Snježna kraljica, Razbojnik, Sob, Čuhonka
Stanislav Hudi…Narator

Tehničko vodstvo predstave…Ivan Barišić

Dob 6+

Ulaznica je 25 kuna, kupcu četiriju ulaznica petu darujemo. Rezervacije na tnt@cekate.hr ili 01/3695 457 i 01/3027 411. Blagajna se otvara sat vremena prije predstave.

"Snježna kraljica" Kaztališna družina Ivana Brlić Mažuranić

"Snježna kraljica", Kazališna družina Ivana Brlić Mažuranić

NEDJELJNA MATINEJA: 28. 1. / 11.30 /  Snježna kraljica / Kazalište I. B. Mažuranić / Slavonski Brod
Skip to content