“Ružno pače” bajka je o pačiću koji se izlegao drukčiji od ostalih pačića. Zbog toga je bio gotovo izopćen od svih s kojima se susretao, i to samo zato jer je imao predug vrat i noge, a kratka krila. Nisu ga prihvaćala čak ni njegova braća i sestre, tetke patke i stričevi purani. Pomislio je pačić da mu je jedino preostalo da ugine u zaleđenom jezeru, dok  su nad njim letjeli labudovi.
No, umjesto da umre dogodilo se čudo. Ružni pačić postaje lijepi bijeli labud, te s mnoštvom drugih labudova presretan odleti u daleku zemlju.

H. C. Andersen

RUŽNO PAČE

 Redateljica: Dora Ruždjak Podolski

 

Cijena ulaznica je 25 kuna, kupite četiri ulaznice i petu vam darujemo. Blagajna se otvara sat vremena prije predstave. Ispred CeKaTea je prostrano parkiralište, nedjeljom se ne plaća parkiranje…

Rezervacije: tnt@cekate ili 01/3695 457

"Ružno pače" LS IBM

 

Glume: Ksenija Gregurić

Davor Kovač

Dubravka Šunjić-Vujović

 

Skladatelj: Matija Dedić

Likovna kreacija lutaka i

scenografije: Miljenko Sekulić

Oblikovatelj svjetla i

voditelj tona: Domagoj Klasić

 

Trajanje:  45 min

Za uzrast:  3+

"Ružno pače" LS IBM

 

 

O Lutkarskoj sceni „Ivana Brlić-Mažuranić“ (Scena IBM):

Scena IBM djeluje gotovo trideset godina. U tom vremenu dobila je mnogobrojne nagrade i priznanja i temeljem takve reputacije okupila oko sebe vrhunske suradnike: redatelje, glumce, pisce, skladatelje,scenografe i druge dramske umjetnike kako bi maštovitim i pokretnim formama doprlo do što većeg broja gledatelja u Zagrebu i Hrvatskoj.

Cilj nam je oživjeti scensku kulturu Novog Zagreba, u kojemu je smještena dvorana u kojoj se subotom u 11 sati odvijaju predstave, i druga područja zemlje u kojima nedostaju sadržaji za najmlađu publiku. Temelj repertoara su popularne bajke, postavljene sa suvremenim odmakom, ali tako da ostaju vjerne izvornome tekstu, koji svaki novi naraštaj djece treba upoznati.

U hiper produkciji kazališnih družina, čini nam se važnim održati kontinuitet maloga i pokretljivoga kazališta koje zadržava visoku umjetničku i profesionalnu razinu, kako bi novi naraštaji odrastali uz kvalitetne predstave uz koje će stasati u zrele i upućene gledatelje.

 

 

 

NEDJELJNA MATINEJA: “Ružno pače ” / 27. 11. / 11.30 / lutkarska predstava / dob 3+
Skip to content