Kako  živi Antuntun? “U njega je malko neobičan um…” Posve na svoj način živi… On je uvijek originalan i poseban, zanimljiv u svojoj neobičnosti i zaigranosti. Grigor Vitez kroz niz snažnih slika u ovoj pjesmi opisuje neobične dogodovštine iz života ovog simpatičnog zaigranog čudaka koji „jaja za leženje u vrtu sadi“, „snijegom soli ovce“, „loncem hvata mrak“, a „bicikl na livadu tjera da pase“.

Antuntun nam vješto pokazuje kako je moguće živjeti drugačije, „na svoj način i biti sretan“. Svatko od nas u biti u sebi nosi djelić Antuntuna, svatko od nas nosi u sebi neki neobičan i poseban svijet. Upravo taj svoj svijet, važno je i živjeti.

Antuntun je spretan i vješt, on uvijek nalazi način kako ostvariti vlastitu ideju. Vi možda i ne vidite gusku koja mu je sletjela na rame kako bi je nahranio sijenom, ali Antuntun je vidi. Ona je živa u njegovoj mašti i zato za njega stvarna kao i jaje koje pokušava zašiti koncem. Svijet koji Antuntun stvara, makar možda samo u svojoj mašti – svijet je pun izazova, vesele igre i u njemu nikada nije dosadno.

 

Antuntun nas uči poštivanju različitosti. Uči nas kako je važno slijediti svoj put ma koliko to ponekad i teško bilo. Jer, samo originalnost i mašta guraju čovjeka naprijed i vode do malih i velikih otkrića, ali i novih saznanja. Ako nikada ne naučimo ribu pjevati – kako ćemo znati da je to nemoguće?

Predstava je nastala u koprodukciji Gradskoga kazališta „Žar ptica“ i Scene „Gorica“

autor: Grigor Vitez
redateljica: Helena Petković
glumi: Ante Krstulović
glas pripovijedača: Drago Utješanović

Cijena ulaznica 25 kuna, tko kupi četiri ulaznice, petu mu darujemo.

 

 

ISJEČCI IZ PREDSTAVE: “Kako živi Antuntun”

 

NEDJELJNA MATINEJA: “Kako živi Antuntun / 1. 10 / 11.30 / dob 3+
Skip to content