Nedjeljna matineja za djecu 15. travnja, u 11:30 sati ponudila je “Basne”, poslasticu najmlađoj publici. Što se događa kad se ljudi ponašaju kao životinje, a životinje kad preuzmu ljudske karaktere?! Ezopove i La Fontaineove basne moguće je prepričati igrom, pjesmom i plesom. Dječje kazalište Smješko ove nedjelje gostuje u Teatru na Trešnjevci  predstavom koja oduševljava najmlađu publiku i svojim sadržajem, ali i načinom na koji je ispričana.
Ovom predstavom željeli smo približiti djeci na zabavan i zanimljiv način, prepoznavanje „životinjskog“ svijeta u svakodnevnom „ljudskom“ životu.

— Na scenu smo postavili pet priča: „Vuk i janje“; „Dvije koze“; „Majmun i ribar“; „Lovac i lav“ i „Cvrčak i mrav“. U predstavi uživo pjevamo, plešemo, sviramo i glumimo — poručuju Hrvoje Zalar, Jelena Hadži Manev i Ivana Boban. Scenu i kostime osmislila je Gordana Krebelj. Predstava je namijenjena djeci u dobi od tri do 12 godina, traje 45 minuta. Autori su Zalar – Ezop – La Fontaine, scenu i kostime potpisuje Gordana Krebelj, a lutke je oblikovala Sunčana Starček. Cijena karata je 25 kuna, a kupite li četiri ulaznice, peta je besplatna.

Dva najbrža čitatelja našeg portala koji su nazvali naš broj dobili su po tri ulaznice besplatno. To su Marina Spaić i Damir Keglević. Čestitamo!

Nedjeljna matineja: “Basne” DK Smješko
Skip to content