Prvi put na sceni “Vlak u snijegu” Mate Lovraka.
Stiže nam iz Pule, nastao je u ” Teatru Naranča”.a izvode ga djece i odrasli glumci. Dramatizaciju potpisuje Hrvoje Zalar.

Nakon što je godinama dio školske lektire, desetljećima omiljen kao film, poznati roman za djecu “Vlak u snijegu” prvi se put našao i na kazališnim daskama. Premijera je bila u pulskom Teatru Naranča 2. prosinca 2017.

Na maloj sceni, uz nevelike tehničke mogućnosti ali izvrsnu glumačku ekipu, poznati roman Mate Lovraka počeo je svoj kazališni život. Na velikoj pozornici Centra za kulturu Trešnjevka predstava će se dodatno razigrati.
Dramaturg Hrvoje Zalar lišio je tekst suvišnoga konteksta a istodobno uspio sačuvati i prenijeti sve njegove važne poruke.

Glas Istre: “Kad se male ruke slože, sve se može…”

“Vlak u snijegu” prvi je ozbiljniji projekt za članove Dramskog studija Teatra Naranča. I odradili su ga vrlo uspješno, zadovoljan je redatelj Luka Juričić.

Upravo su glumci najvrijedniji resurs ovoga malog kazališta, istaknuo je glumac Majkl Mikolić dodavši da je za postavljanje Lovrakova teksta na scenu, s obzirom da to još nitko nije učinio, trebalo i – hrabrosti.


NEDJELJNA MATINEJA: 25. 3. / 11.30 / Mato Lovrak: VLAK U SNIJEGU / Teatar Naranča / Pula / dob 5+
Skip to content