Rene Medvešek izvest će sa studentima završne godine studija glume Akademije dramske umjetnosti predstavu Rolanda Schimmelpfenniga “Idomenej”. Riječ je ispitnoj predstavi koja je premijerno izvedena 19. travnja na ADU. Ulaz je slobodan.

Akademija dramske umjetnosti
Odsjek Gluma, Katedra za scenski govor
Nastavni projekt SUIGRA*
Akad. god. 2012/13.

Roland Schimmelpfennig
IDOMENEJ

Idomenej, kralj Krete vraća se iz pobjedničkog pohoda na Troju. U strašnoj oluji tonu svi brodovi njegove velike flote i on preklinje bogove da ga ostave na životu. Želja mu je uslišana , ali za uzvrat je obećao žrtvovati prvo živo biće koje susretne po povratku na Kretu. Još ne sluti da je na kocku stavio život vlastitoga sina koji ga čeka na obali domovine. Roland Schimmelpfennig na temelju različitih predaja o Trojanskome ratu ispisuje niz mogućih raspleta koji slijede nakon Idomenejeva susreta sa sinom – od krvave drame do prividno sretnog završetka. Zbor devetero svjedoka potresnim dramskim spjevom izvješćuje o kraljevu povratku, o iluziji kupljene sreće i o uzročno posljedičnim uvjetovanostima ljudskih odluka i postupaka.

Izvode studenti 2.godine Diplomskog studija glume: Nika Burđelez, Vera Ana Goldstein, Ivan Grčić,Ivan Magud, Anja Matković,Ana-Marija Percaić,Jure Radnić,Tara Rosandić,Erna Rudnički

Pedagoško vodstvo: Rene Medvešek, izv.prof.

* Cilj nastavnog projekta SUIGRA je omogućiti studentima, u sklopu nastavnog programa, iskustvo nastupanja u različitim izvedbenim uvjetima i u živoj interakciji s publikom. Budući da je suigra između glumca i gledatelja temeljna svrha kazališnoga čina važno je osigurati uvjete u kojima će studenti moći istražiti i upoznati sve čimbenike koji utječu na djelotvornost komunikacije s publikom. Do sada su u suradnji sa Zagrebačkim kazalištem mladih i Tekstilno tehnološkim fakultetom ostvarene nastavne produkcije „Judita“ M. Marulića i „Proces“ F. Kafke.

Skip to content