Zbog velikog interesa publike, ponovo ćemo u Cekateu imati hit predstavu za djecu “Maša i medvjed” u nedjelju, 19. lipnja u 17 sati.
Ulaznice se kupuju na:
http://www.eventim.hr i  u svakom većem kiosku Tiska (ulaznice plaćaju svi)

Maša i medvjed interaktivna je predstava za djecu nastala prema istoimenom animiranom crtanom filmu koji se  oslanja na rusku narodnu priču. Spomenuti je crtani film bio vrlo popularan. Velike brojke rezervirane su i za predstava u izvedbi Mašinog pozorišta – ona je, naime, u jugoistočnoj Europi odigrana više od petsto puta, u Hrvatskoj dosad 72 puta, a zbog velikog zanimanja su u svakom hrvatskom gradu u kojem je dosad gostovala odigrana i do put šest puta (Šibenik šest predstava, Osijek pet, Rijeka tri predstave, Karlovac dvije.

Nauči me biti prijatelj
Predstava traje 45 minuta i posve je prilagođena djeci. Glavni je cilj interakcija glumaca s djecom. Tako se najmlađe poučava  važnosti ljubavi i prijateljstva te međusobnog razumijevanja, uvažavanja i tolerancije. Prijateljske emocije okosnica su predstave koja djecu uvodi u priču o prijateljstvu između nestašne malene djevojčice Maše i velikog smeđeg medvjeda.
Maša je hiperaktivna djevojčica dobra srca koja se izgubila u šumi, a zatim je zalutala u medvjedovu kuću pa se on počeo brinuti o njoj. Zajedno doživljavaju brojne komične zgode, u koje Maša upadne zbog svoje razigranosti i znatiželje dok Medvjed voli mir, red i organiziranost, što je u suprotnosti s Mašinim karakterom. Sve to dovodi do napetosti i kaosa, no naravno, svaka situacija doživi sretan kraj, zahvaljujući Medinu zaštitničkom ponašanju prema Maši te njegovoj smirenosti i snalažljivosti.
Uz Mašu i medvjeda, u predstavi se pojavljuje i čarobnjak Zloćko Boćko, koji je zaledio cijelu šumu pa će glavni dvojac tražiti pomoć djece iz publike kako bi ga pobijedili.

Interakcija za mlade
Zanimljiva i dinamična, posebna po tome što potiče na interakciju i uključivanje, predstava je djelo Saše Pantića, srpskog glumca, scenarista i redatelja koji je režirao je više od 15 dječjih predstava. Likove utjelovljuju akademski glumci Andrija Kovač, Jelena Krkić te Aleksandar Radović u alternaciji s redateljem predstave Pantićem, dok su kostimi i scenografija djelo Bojana Četkovića.

Ponovo u CeKaTeu hit predstava za djecu “Maša i medvjed”
Skip to content