Premijera: Kosorova “Nepobjediva lađa” u režiji Lovre Krsnika

29. 6. / 19:30 /Cijeli svijet je pozornica / Atrij CeKaTea


U petak, 29. lipnja, u 19.30 sati, na velikoj pozornici Centra za kulturu Trešnjevka bit će premijera predstave Josipa Kosora „Nepobjediva lađa“ u režiji Lovre Krsnika. To je njegov preddiplomski ispit s kojim će završiti treću godinu BA studija kazališne režije i radiofonije. Mentor mu je Ozren Prohić, a uz njega je i profesor Tomislav Pavković.

Krsnik o svojoj predstavi kaže ovo:
– Odabrao sam hrvatskog ekspresionističkog autora Josipa Kosora i njegov komad: “Nepobjediva Lađa”. Uspio sam skupiti autorski tim sa više od dvadeset suradnika: scenografa, kostimografa, producente, dva dramaturga, šest krojačica koje šivaju dvadeset kostima, uspio sam dovesti glazbu koja se sklada i izvodi uživo u novouređenoj dvorani Teatra na Trešnjevci sa 238 sjedala… Uz to je i scenografija, sve sam to uspio bez ikakvih novaca! Sad pred kraj nas je fakultet podržao sa pet tisuća kuna i tom smo svotom kupili materijal za šivanje kostima i za scenografiju!

Sama predstava ima tridesetak glumaca. Na sceni su Žarko Potočnjak, Mia Biondić, Filip Vidović, Mia Anočić-Valentić, Marko Hergešić i drugi.
– Mnoštvo je izvođača, plesačica i radimo punom parom svakodnevno po zavidan broj sati protekla tri mjeseca na Akademiji dramske umjetnosti – kaže Lovro Krsnik uoči skorašnje premijere.
Devedeset godina od nastanka Kosorova „Nepobjediva lađa‟ bit će premijerno izvedena u Teatru na Trešnjevci u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti. Branko Gavella postavio je posljednji „Lađu‟ na pozornici, poslije je igrana i u Dramskom programu Hrvatskog radija.

Dramaturzi su Ivan Penović i Luka Mavretić, kostimografkinja je Mirela Noršić, scenografkinja Marijana Gradečak, producentica Petra Jagušić.

Premijera predstave: “Nepobjediva lađa” Josipa Kosora
Skip to content